0
Evrokupovi

EURO 2016: Belgijanci ‘penzionisali’ Ibru, Irska u finišu do osmine finala (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.16 u 22:54

Na oba meča grupe E Evropskog prvenstva u Francuskoj 85 minuta nije bilo golova, a onda su u gotovo istim momentima do trijumfa došle selekcije Belgije i Irske.

U preostale dve utakmice grupne faze EURA u Francuskoj dobili smo odgovore na pitanja ko će otići u drugu fazu ovog šampionata, a za to su se sasvim zasluženo izborili Belgijanci i Irci.

Belgija je u meču protiv Švedske igrala za bod koji bi joj doneo željeno drugo mesto, ali je i pored toga  većem delu meča napadala i stvarala šanse koje nije uspevala da pretvori u gol do samog finiša.

Promašivali su Vicel, De Brujne i Lukaku za Belgiju, a Berg, Ibrahimović i Egdal za Šveđane.

Sve do 85. minuta kada je Rađa Naingolan konačno stavio tačku na ovu utakmicu, prolaz Belgije u osminu finala i ujedno reprezentativnu karijeru Zlatana Ibrahimovića.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Švedska – Belgija 0:1 (0:0)
(Najngolan 85)

Stadion: Alijanc Rivijera, Nica
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)
Žuti karton: Menije, Ekdal, Johanson,Vicel

Švedska: Isakson – Lindelof, Johanson, Grankvist, Olson – Larson (od 70. Durmaz), Ekdal, Kalstrom, Forsberg (od 82. Zengin)- Ibrahimović, Berg (od 63. Guideti);

Belgija: Kurtoa – Menije, Aldevejreld, Vermalen, Fertongen – Vicel, Najngolan – Azar, De Brujne, Karasko (od 71. Mertens) – Lukaku (od 87. Benteke)

[/stextbox]

 

U drugom meču slična situacija i gotovo identičan razvoj situacije na kraju meča. Italijanu su u ovaj susret ušli u gotovo rezervnom sastavu i bez jasne želje da napadnu, dok su Irci to morali i činili u većem delu susreta.

U prvom poluvremenu najbolju šansu je imao Hendrik kada je pogodio okvir gola, dok iz finiša prvog dela ostaje sumnja da je glavni arbitar mogao da pokaže na belu tačku posle starta Bernardeskog nad Meklinom.

U nastavku Insinje je pogodio stativu za ‘azure’, a kada je par minuta kasnije Hulahan promašio šansu utakmice sam ispred Sirigua, mnogi su mislili da će se i ovaj meč završiti bez golova.

Međutim, već u sledećem napadu Robi Brejdi je bio brži od Bonućija i Sirigua i zatresao je mrežu Italijana za veliko slavlje irskih navijača i prolaz u osminu finala gde će igrati protiv domaćina Francuske.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Italija – R. Irska 0:1 (0:0)
(Brejdi 85)

Stadion: Pjer Moro u Lilu
Sudija: Ovidiju Hačegan (Rumunija)
Žuti kartoni: Sirigu, Long, Barzalji, Vord

Italija: Sirigu – Ogbona, Barzalji, Bonuči – Florenci, Sturaro, Mota, Bernadeski (od 60. Darmijan), De Šiljo (od 82. El Šaravi) – Zaza, Imobile (od 75. Insinje).

R. Irska: Rendolf – Kolman, Dafi, Kif, Vord – Brejdi, Hendrik, Meklin, Mekkarti (od 77. Hulahan) – Long (od 90. Kvin), Marfi (od 70. Mekgidi). 

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter