0
The Best Of

VREMEPLOV: Golčina Radomira Antića kojom je izbacio Mančester siti iz lige i upisao se u istoriju (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.16 u 00:01

A onda je svojom urnebesnom izjavom na engleskom jeziku nasmejao saigrače, novinara, pa i sebe samog.

Radomira Antića svi vrlo dobro znamo kao velikog stručnjaka, jedinog u istoriji koji je kao trener vodio sva tri španska velikana: Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid. Međutim, dosta godina pre toga, popularni ‘Mister’ je imao zapaženu igračku karijeru.

Počeo je u Slobodi iz Užica, zatim prešao u Partizan, odakle je otišao u Fenerbahče. Trag je ostavio i u Real Saragosi, da bi poslednje četiri godine proveo u Luton Sitiju, kog je doveo do najvišeg ranga.

Mesto među besmrtnima kod navijača Lutona zauzeo je 14. maja 1983. godine u meču poslednjeg kola na gostovanju Mančester sitiju. Mančester siti je ušao u poslednju utakmicu sezone da izbegne poraz i ispadanje iz lige u direktnom meču za opstanak sa Lutonom, pred 43.000 gledalaca na Mejn Roudu.

08 - Radomir Antic (Luton Town)

Luton je bio u zoni ispadanja utakmice i samo pobeda ga je ostavljala u ligi. Siti je bio osmi na tabeli 15. januara, a nakon toga je uzeo samo 12 bodova u sledećih 17 utakmica i tako došao u situaciju da se bori za opstanak.

Luton je stigao do čuda zahvaljujući Radiju (tako su ga tada zvali u Engleskoj) Antiću koji je u utakmici ‘biti ili ne biti’ sjajnim golom četiri minuta pre kraja sačuvao maleni Luton u ligi.

Sjajan je tada bio, ne treba zaboraviti, Toni Goden, a za svaku pohvala bila je i postavka igre Dejvida Pleta, koji je po završetku utakmice u trenutku velikog slavlja pretrčao ceo teren i poleteo u naručje Radija Antića.

– Radi Antiću, mi ti otpozdravljamo – glasio je usklik navijača Lutona tada, a i sada, jer će njegovo ime večno biti upamćeno u istoriji ovog kluba.

(Izvor: youtube / Dragan Vranic)

U sledećem video možete se prisetiti još nekih lepih pogodaka Radija Antića u dresu Lutona, među kojima i onaj Piteru Šiltonu sa gotovo 30 metara iz slobodnog udarca. Složićete se, malo je onih kojima je to pošlo za nogom dok na golu stoji legendarni engleski golman.

Takođe, na kraju ove kraće kompilacije je pomenuti intervju Antića posle utakmice Lutona sa Mančester sitijem u kojoj je Srbin ušao u istoriju Lutona, ali i engleskog fudbala.

(Izvor: youtube / Football History)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter