0
Ostali sportovi

TOMAS BAH: Ruski atleticari mogu u Rio, ali samo oni ‘čisti’

Objavljeno: 21.06.16 u 16:26

Predsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da ruski atleticari, koji nisu umešani u doping skandal, mogu da ucestvuju na Igrama u Riju.

Bah je posle sastanka Izvršnog komiteta MOK-a u Lozani, a nakon odluke Svetske atletske federacije (IAAF) da zabrani učešće ruskim atleticarima u Riju istakao da ova odluka ima savetodavni karakter i da će poslednju reč, ipak, imati IAAF.

– Atleticar koji su „čisti“ moći će da se takmiče pod zastavom Rusije u Riju, ali za svakog pojedinacno odobrenje će dati IAAF. Isto važi i za Keniju jer u obe zemlje postoji nezadovoljavajuće stanje borbe protiv dopinga – rekao je Bah, a prenosi Rojters.

IAAF je u novembru suspendovao ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu uz podršku države.

Poslednjih dana cak se spominjala mogućnost da ceo ruski olimpijski tim bojkotuje Igre u Riju, pogotovo nakon što je Duma saopštila da je kazna političke prirode i da suspenzija atleticara podseća na koletivne kazne kakvu su koristile španska inkvizicija i totalitarni režimi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter