3
Evrokupovi

BILD OTKRIVA: Ruski huligani su zapravo neko mnogo ozbiljniji (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.16 u 21:54

Ako ste mislili da su ruski huligani samo ekipa koja je došla da pravi probleme u Francuskoj i da se bije s Englezima i ostatkom Evrope, prevarili ste se.

Tako makar tvrdi časopis Bild.

Nemački Bild večeras ekskluzivno otkriva, pozivajući se na izvore iz vrha države i obavešatjnih službi, da su ruski huligani zapravo i nisu momci koji su do sada pratili fudbal i išli po gostovanjima. Veliki broj najekstremnijih među njima je u Francusku došao po specijalnom zadatku iza kojeg stoje državni politički vrh i službe, piše Bild.

I na snimcima se vide neki atipični znaci za obične huligane. Rusi su utrenirani kao profesionalci borilačkih sportova, nosili su štitnike za usta, a protiv Engleske u Marselju su bili obučeni u obeležja engleskih navijača koja su kasnije skinuli i krenuli u napad na Engleze na tribinama.

(Izvor:youtube/PhiLLyBoy7)

Bild piše da nije reč o „ultrasima“ i „običnim pijanim“ navijačima koji su ranije sa ruskim obeležjima posećivali velika takmičenja. Dobar deo njih je služio u paravojnim formacijama na istoku Ukrajine u borbama za Donbas. Britanske obaveštajne službe veruju da iza svega stoje vrh ruske države i Vladimir Putin. Tetovaže pojedinih huligana otkrivaju da su bili deo vojnih službi. Oko 230 najekstremnijih ruskih huligana je u Francusku doputovalo avionskim letom koji je sponzorisao FS Rusije, odnosno ministar sporta i dugogodišnji funkcioner blizak Putinu i vlasti, Vitalij Mutko.

Kao prilog za tvrdnje zapadnih obaveštajnih službi, Bild navodi i mlake izjave ruskog predsednika i zvničnika u osudi huliganskog pira u Francuskoj. Čak su neki od njih podržavali takvo ponašanje ruskih državljana.

0
0

3 Komentara

  1. Ma Putin je najgori, Rusi i sve sto dolazi iz Rusije nista ne valja. Samo Engleska, Amerika, Nemaska su spas za covecanstvo. Recimo engleski huligani su kul, lepi i dobri, a ovi ruski – sacuvaj boze.

    0
    0
    Odgovori
  2. Glupost i neinformisanost.Opšte je poznato da se njihovi ultrasi bave borilačkim veštinama i da im je tradicija da to primenjuju „fer“ i „na ruke“ po ulicama i tako malo to što treniraju primenjuju i u realnom životu.Drugo je kad nlete na amatere kao sad..njihov problem.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter