0
Evrokupovi

KAO U VREME TITA: Nepodobni navijači za vreme utakmice idu u „aps“

Objavljeno: 20.06.16 u 16:31

Ukupno 326 navijača, koje hrvatska policija drži zavedene u huliganskoj C kategoriji mogli bi utakmicu sa Špnijom da provedu u policijskoj stanici.

Posle nereda u Sent Etjenu sastala se tehnička vlada, a ministar policije Vlaho Orepić rekao je da u trenutnoj situaciji Hrvatsku čekaju novi nemiri.

Zato je izdata naredbu svim policijskim upravama da najteže huligane s liste lociraju i na dan utakmice privedu u stanicu.

Slično je bilo u Titovo vreme, kada su se u vreme njegove posete nekom mestu privodili disidenti i ptorivnici režima.

‘BRILJIRAJU’: Hrvati optužuju Srbe da su izazvali prekid u Sent Etijenu (FOTO)

Jutarnji list je naveo da se provode mere prisluškivanja telefona, nadziranja profila na društvenim mrežama, razmene podataka među policijskim upravama. 

Na teritoriji Francuske hrvatske državljane može da privede samo lokalna policija, dok su hrvatske vlasti podatke o izgrednicima i zahtev za zadržavanjem, odnosno hapšenjem poslali na sve granične prelaze Republike Hrvatske.

Među 326 najopasnijih navijača zavedenih u registru policije njih 183 ima izrečene mere zabrane prisustvovanja utakmicama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter