0
Ostali sportovi

GOLF: Gudelj pokorio Zagreb

Objavljeno: 20.06.16 u 18:40

Srpski golfer Branimir Gudelj osvojio je titulu Internacionalnog prvaka Hrvatske u golfu.

On je na 24. šampionatu u Zagrebu, posle četiri runde ostvario rezultat iven (+1, -2, -1, +2) čime je za čak sedam udaraca ostavio iza sebe domaćeg golfera Ivana Vučemila, odnosno za 11 udaraca na trećoj poziciji Slovenca Marka Trnoveca.

U konkurenciji je bilo 57 igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Švajcarske, Italije, Nemačke, Češke, Bugarske, Holandije i Turske, a Gudelj je bio posebno dobar u drugoj rundi, gde je bio za dva udarca ispod para terena. Još dvojica golfera iz Srbije učestvovala su na šampionatu Hrvatske. Marko Jokić je bio 17. sa +27, dok je Luka Jovanović takmičenje završio na 38. poziciji sa +47.

-Odlično sam se osećao tokom sva četiri dana turnira. Imao sam mnogo samopouzdanja u sebe i svoje udarce, a pre svega sam imao veliku želju da ponovo pobedim. Igrao sam konstantno sve runde, napravio sam veliku razliku u odnosu na rivale pre poslednjeg dana u koji sam ušao malo opuštenije pa sam pobedio sa sedam udaraca prednosti – rekao je srpski reprezentativac Branimir Gudelj.

Sjajan vikend za srpski golf u hrvatskoj prestonici upotpunile su dame. Tamara Palkovljević je takmičnje završila na izvanrednom petom mestu, dok je Jelena Lainović podelila 13. poziciju u konkurenciji 24 igračice. Tamara Palkovljević je za pobednicom Sofijom Seldemirovom iz Bugarske zaostala za 11 udaraca. Drugu poziciju zauzela je Slovakinja Sara Marion Zrnikova, dok su treću poziciju podelile Adel Vadkerti iz Mađarske i Alena Openhajmer iz Nemačke.

Na sve pojedinačne uspehe stigao je i sjajan timski rezultat. Muški tim je u Nacionalnom kupu u Zagrebu osvojio drugo mesto u konkurenciji 11 reprezentacija, dok su devojke bile treće među sedam ekipa. U muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo je prvom timu Slovenije, koji je imao samo jedan udarac manje od Srbije, a kod golferki ispred naših predstavnica našle su se samo Nemačka i Slovenija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter