0
Fudbal

EURO 2016: Istorijski uspeh Velsa, Englezi prošli dalje, Slovaci na čekanju (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.16 u 22:52

Večeras su na programu bili poslednji mečevi u „B“ grupi na Evropskom prvenstvu, a istorijski uspeh napravila je selekcija Velsa.

Protivnik Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo gazi redom. Vels je pobedom nad Rusijom 3:0 osvojio prvo mesto u grupi i napravio istorijski uspeh plasmanom među 16 najboljih timova Evrope. „Zmajevi“ su pregazili „komanda zbornaju“ i već na poluvremenu imali ogromnu prednost.

Vels je poveo u 11. minutu kada je Ramzi pobega odbrani Rusije i u situaciji na jedan na jedan savladao Akinfeeva. U 20. minutu „zmajevi“ su vodili sa 2:0. Tejlor je izbegao ofsajd zamku, izašao sam na Akinfeeva, ovaj mu odbranio šut, potom se lopta vratila levom beku Velsa, a drugi put nije pogrešio. „Ostrvljanima“ se pobeda ne bi računala da Bejl nije postigao bar jedan gol, a to je uradio u 67. minutu kada je odbrana Rusije ponovo zaspala. Na kraju velikih 3:0 za Vels i prvo mesto na tabeli.

(Izvor: RuTube)

Engleska i Slovačka su igrale nerešeno 0:0. „Gordi albion“ je želeo sva tri boda i prvo mesto na tabeli, dok su Slovaci igrali na bod i proračun da će im to biti dosta za prolaz dalje. Engleska je napadala sve vreme. Već u 18, minutu šansu je propustio Vardi. Veliku šansu je u 33. minutu imao Lalana, ali je golman bio na visini zadatka. „Gordi albion“ je do kraja meča propustio još dve šanse preko Klajna i Alija, ali promene rezultata nije bilo. Engleska je kao druga prošla u osminu finala, a Slovačka čeka rasplet u četiri preostale grupe. Albaniju je izbacila iz konkurencije, sada je ostala nada kod Islanđana, Austrijanaca, Čeha, Iraca i Šveđana…

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

B grupa:

Engleska – Slovačka 0:0
Vels – Rusija 3:0

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter