1
NBA

ČUDO! ISTORIJA! Klivlend slavi titulu posle više od pola veka! Reke suza Kavalirsa, Voriorsi u neverici! (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.16 u 04:55

Posle zaostatka od 3:1 u finalnoj seriji NBA lige Klivlend je uspeo da napravi dva brejka i pravo čudo protiv Golden Stejta, proslavivši titulu u Orakl areni pobedom od 93:89.

Luđe od ovoga, jednostavno, ne može!

Čak 52 godine grad Klivlend čeka šampionsku titulu u nekoj od sportskih franšiza (košarci, hokeju, američkom fudbalu, bejzbolu…) i konačno posle Klivlend Braunsa i NFL titule 1962. godine Ohajo ponovo može da slavi!

Kavalirsi nisu dozvolili novi krah u velikom finalu od iste ekipe, već su ove godine pronašli recept za Karija, Tompsona i Golden Stejt i istorijskim povratkom od 1:3 u okršaju za titulu došli do šampionskog prstena u sedmom, ludom, ma neverovatnom meču u Ouklendu.

U ‘majstorici’ NBA finala u Orakl areni: Golden Stejt – Klivlend 89:93! Klivlend Kavalirsi su šampioni NBA lige prvi put u istoriji!

Screenshot_1

Šta reći o samom meču. Hajmo ukratko, jer se detalji iovako neće previše pamtiti. Bio je ovo jedini meč finala na mali broj poena koji nam je doneo egal igru u prvoj deonici, a onda blago odlepljivanje ‘ratnika’ u drugih 12 minuta, kada su stigli do prve osetnije prednosti od šest poena na poluvremenu.

Odgovor je stigao već u trećoj četvrtini, sve je ponovo bilo otvoreno, a zatim je odluka morala da padne u poslednjih 12 minuta. Tačnije, ona je stigla na 53 sekunde pre kraja – trojkom i večeras neverovatnog Kajrija Irvinga preko maksimalno podignute ruke Stefa Karija.

Još jedan momenat koji je uticao na krajnji ishod u finišu meča bila je brutalna blokada Lebrona Džejmsa nad Andreom Iguadalom kada su svi već videli lake poene za Golden Stejt.

Lakat gotovo u visini table i Orakl arena je zanemela.

Posle trojke Irvinga i potpuno isiljenog promašaja Stefa Karija, Lebron je pogodio jedno od dva bacanja. Kevin Lav je u poslednjem napadu sprečio novi pokušaj Stefa Karija za tri poena i počela je erupcija oduševljenja i emocija kod svih članova Kavalirsa.

Od Lebrona Džejmsa, preko Kajrija Irvinga, Džej-Ar Smita, sve do glavnog trenera-rukija, Tajrona Lua. Nešto što do sada nismo imali priliku da gledamo u NBA ligi.

Hajde da kažemo i to da je najefikasniji igrač na meču bio večeras fenomenalni Drejmon Grin sa 32 poena, 15 skokova i devet asistencija. Stef Kari je ostao na ‘svega’ 17, a Klej Tompson 14 poena.

Grin je u potpunosti pao u drugi plan krajnjim ishodom, ali i partijom Lebrona Džejmsa koji je postao treći igrač u istoriji sa tripl-dablom u sedmoj utakmici velikog finala – 27 poena, 11 skokova, 11 asistencija. Zar ste mislili da će neko drugi biti MVP finala?

Njemu uz rame bio je ‘meč-viner’ Kajri Irving sa 26 poena, od kojih su tri pogotkom 53 sekunde pre kraja definitivno prelomili meč.

I zaista, da li je moglo luđe da se završi? Teško. Zato Klivlend ovoliko slavi. Zasluženo!

0
0

1 Komentara

  1. Realno, da je pravde bilo, kao sto nije, odnosno, da je Green iskljucen protiv Oklahome, svi znamo da bi ih Oklahoma pocepala… sad kao eto da budu „pravedniji“ iskljucili Greena…. a GS je takva ekipa koja im ako nedostaje bar jedan od njihove „trojke“ oni su prosecan tim, bar po meni… msm hocu da kazem da je bilo pravde oklahoma bi igrala finale, i bila bi druga prica… Ovo Vam govorim kao navijac San Antonio, i kome je jako tesko pala eliminacija, jer bodrim taj klub od Robinsonove poslednje sezone

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter