0
Domaći fudbal

FOTO: fkvojvodina.rs

BRATIĆ ZADOVOLJAN: Nije moglo bolje

Objavljeno: 20.06.16 u 16:12

Pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić izjavio je da se nada prolasku crveno-belih u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

U sedištu UEFA u Nionu, danas je obavljen žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom kolu, Vojvodina će se nameriti na ekipu Bokelja iz Kotora, dok će, ako izbori plasman u narednu rundu, u drugom kolu igrati protiv boljeg iz dvomeča Stabek (Norveška) – Konah’s ki (Vels).

Pomoćni trener Vojvodine Vidak Bratić kao igrač je već imao priliku da se susretne sa norveškim Stabekom u sezoni 1998/99, kada je sa crveno-belima došao do finala nekadašnjeg Inter-toto kupa. Voša se tada u prvom kolu tog takmičenja sastala sa ovim rivalom i uspela da ga eliminiše pobedama od 2:1 i 3:2.

LE: “Voša” u komšiluku, “Čuka” ide u Kazahstan

– Iskreno, Stabek nije lak protivnik. Norvežani igraju dosta čvrsto, baš kao i Velšani, tako da mislim da za drugo kolo nismo imali sreće pri žrebu. Međutim, verujem da ćemo dobro da se pripremimo i podignemo formu na još viši nivo. Ne treba zaboraviti da najpre treba da prođemo Bokelj, ali verujem da ćemo uspeti u tome, kao i da ćemo kasnije izboriti plasman u treće kolo – rekao je Bratić.

Ekipu Bokelja najbolje poznaje napadač Vojvodine Šaleta Kordić, koji je i rođen u Kotoru, a prošle sezone je u dresu Sutjeske imao prilike da se uveri u kvalitet prvog protivnika Voše.

ZVEZDA DOBILA PROTIVNIKA: Crveno-beli imaju zicer!

– Iskreno, zadovoljan sam žrebom za prvo kolo i mislim da stvarno nije moglo bolje, pogotovo zbog toga što ćemo prvu utakmicu odigrati relativno blizu, pa nećemo morati daleko da putujemo. Bokelj svakako nije ekipa za potcenjivanje. Igraju u Evropi po prvi put u istoriji kluba, tako da će biti teško igrati dole kod njih. Utakmica će se najverovatnije igrati u Petrovcu, što je oko 40 kilometara od Kotora, ali će sigurno doći dosta njihovih navijača. U svakom slučaju, mislim da smo favoriti i da sve zavisi od nas – rekao je Kordić.

Prvi meč između Bokelja i Vojvodine na programu je 30. juna u Crnoj Gori, dok je revanš predviđen za sedmi jul u Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter