0
Ostali sportovi

VESLANJE: Dvojac bez kormilara peti, dubl skul šesti u Poznanju

Objavljeno: 19.06.16 u 17:53

Srpski olimpijski čamci – dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić osvojili su peto, odnosno šesto mesto na Svetskom kupu koji je danas završen u Poznanju.

Srpski olimpijski čamci nisu uspeli da se domognu postolja na poslednjem, trećem, ovogodišnjem Svetskom kupu koji je u nedelju, 19. jula 2016, završen u Poznanju. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik u finalu je zauzeo peto mesto s vremenom 6:25.20.

Po očekivanjima tirjumfovali su Novozelanđani Marej i Bond (6:18.58), srebro je osvojio čamac Austrilije u sastavu Tarin, Lojd (6:21.29), dok je bronza pripala Britnacima Sinkleru i Inesu (6:23.76). Četvrti kroz cilj su prošli Britanci Rejli o Donel i Tarant (6:24.03), dok je šesta bila posada Italije Abagnale, Montrone (6:27.02).

Naši reprezentativci su solidno startovali. Posle prvih 500 metara bili su četvrti, sa minimalnim zaostatkom za vodećom trojkom. U narednoj četvrtini trke Vasić i Beđik pali su na peto mesto, a uprkos velikoj želji do kraja trke nisu uspeli da poprave taj plasman.

index 1

Marko Marjanović i Andrija Šljukić su s vremenom zauzeli šesto mesto u finalu dubl skula. Prvo mesto i zlatnu medalju osvojili su Novozelanđani Manson i Haris (6:08.34), srebro je pripalo Britancima Valtonu i Kolinsu (6:08.97), a bronza Francuzima Bušeronu i Andridijasu (6:09.15). Četvrti je kroz cilj prošao čamac Norveške Borh, Tufte (6:11.23), a peta posada Italije Batisti, Fosi (6:17.29).

Marjanović i Šljukić su posle prvih 500 metara bili šesti. Za peto mesto su dugo vodili borbu sa čamcem Italije koji je na kraju ipak iz tog duela izašao kao pobednik pa su naši reprezentativci kroz cilj prošli kao šesti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter