0
Ostali sportovi

BICIKLIZAM: Matej Mugerli pobednik 56. trke ‘Kroz Srbiju’

Objavljeno: 19.06.16 u 16:55

Slovenački biciklista Matej Mugerli pobednik je 56. trke “Kroz Srbiju“ završene posle šest etapa u Mladenovcu.

Mugerli, koji vozi za azerbejdžansku ekipu „Sinerdži Baku“, postigao je vreme 19:19,31, drugi je bio Italijan Aleks Turin (Unieuro Viler Treviđani) sa 2,12 minuta slabijima vremenom, dok je treći kroz cilj prošao Matija Kvasina (Hrvatska, Sinerdži Baku) sa 2,22 minuta zaostatka. 

Stefan Stefanović (Borac) je najbolje plasirani srpski takmičar na 13. mestu sa 2,47 minuta zaostatka, Marko Danilović (Borac) je 17. sa 4,41 minuta zaostatka. 

U poslednjoj šestoj etapi od Vrnjačke Banje do Mladenovca (Banje Selters) od 124 km pobedio je Austrijanac Patrik Gamper (Tirol) u vremenu 2:39,20 pretekavši Stefana Hristova iz Bugarske. Na treće mesto sa tri sekunde zaostatka zauzeo je  Serhi Papok (Belorusija Minsk) koji se na poslednje tri etape tri puta našao na postolju. 

Najbolje plasirani srpski vozač u etapi bio je Dušan Rajović (ČN Metalac) na šestom mestu i četiri put na ovoj trci našao se među prvih deset. Dušan Kalaba iz Partizana je bio 15,  Jovan Zekavica iz Borca 20. 

– Ovo mi je peta pobeda ove godine, ali prva u generalom plasmanu, jer sam na trci „Istarsko proleće“ uz trijumf u etapi bio treći u generalnom plasmanu. Pobeđivao sam ove sezone na Trofeju Poreča, u etapi na trci u Azerbejdžanu,  pobedio sam u  trećoj etapi i na Kroz Srbiju i zabeležio ukupnu pobedu na trci, drugu u karijeri posle „Istarskog proleća“ 2013. godine – rekao je pobednik trke Matej Mugerli. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter