2
Evrokupovi

HRVATI IZGUBILI KOMPAS: Selektor iz naziva teroristima, HDZ-u se priviđaju Srbi i jugonacionalisti (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.16 u 20:00

Posle prekida koji su izazvali hrvatski navijači na meču sa Češkom stižu osude sa svih strana, a kako to obično biva najviše „paljbe“ stiže baš iz Hrvatske.

Većina svetskih medija citira selektora Hrvatske Antu Čačića, koji je posle utakmice rekao da navijači koji su bacali baklje i topovske udare na teren stadiona u Sent Etjenu nisu nikakvu navijači, već teroristi.
 
‘- Ovo ja zovem terorom. Ti ljudi su huligani, oni nisu nikakvi navijači. Njima nije mesto na stadionima’, preneo je Eurosport reči selektora Čačića.

Pošto je Hrvate nazvao teroristima, što u Francuskoj ima daleko veću težinu i ozbiljnost nego u Hrvatskoj, njegovu izjavu preneli su brojni mediji, pa i ugledni BBC u svom televizijskom programu.

(Izvor:youtube/BeanymanSports)

 

Oglasio se i splitski ogranak HDZ koji izražava zabrinutost da se tu ne radi samo o sportu i običnim izmanipulisanim huliganima koji su poslužili neprijateljima Hrvatske, nego da se iza toga krije, kako kažu, puno ozbiljniji plan jednog šireg jugonacionalističkog pokreta koji radi na razjedinjenju hrvatskog naroda i rušenju države.

 – Dalmatinski navijači, posebno navijači hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, raduju se uspehu Vatrenih jer su uostalom Dalmatinci i najistaknutiji igrači našeg nacionalnog tima. Hrvatska reprezentacija je naš glavni nacionalni simbol koji nas čini ponosnima, a ljubav prema Domovini jača je i od baklji i od topovskih udara, kao što je bila jača i od jugoslovenskih i četničkih granata u vreme Domovinskog rata, rekao je Petar Škorić, predsednik splitskog HDZ-a.

0
0

2 Komentara

  1. Zbog ove izjave drzavni vrh Srbije mora reagovati obavezno.A Boga mi i Fifa.Uvek im Srbi krivi za sve a ne njihov nacionalsovinizam koji je u porastu kod njih.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter