0
The Best Of

VREMEPLOV: Zlatanova magija protiv Italijana koju svi ponovo prizivaju (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.16 u 00:14

Pre 12 godina na Evropskom prvenstvu u Portugalu Zlatan Ibrahimović je postigao spektakularan pogodak, kog se prisećamo veče uoči duela između Švedske i Italije.

Bio je 19. jun 2004. godine kada su se na stadionu ‘Dragao’ u Portu sastale selekcije Švedske i Italije u meču drugog kola grupe C Evropskog prvenstva u fudbalu.

Planetarni spektakl te godine posebno je obeležila ova grupa, s obzirom na konačan i vrlo ‘sumnjiv’ rasplet u poslednjem kolu, ali i potez Zlatana Ibrahimovića iz pomenutog duela ‘vikinga’ i azura’.

VREMEPLOV: Bila je to jedna od najvećih nameštaljki, a UEFA je zažmurila na oba oka (VIDEO)

Antonio Kasano je doveo Italijane u vođstvo u 37. minutu i tadašnji (ali i sadašnji) evropski šampion je išao ka trijumfu u svom stilu. Čvrstom odbranom i ‘katancem’ ispred gola koji je branio Đanluiđi Bufon.

Međutim, u 85. minutu utakmice usledio je trenutak magije Zlatana Ibrahimovića koja se i danas prepričava.

1409856345535_wps_19_FOOTBALL_EURO_2004_GROUP_

Posle gužve u šesnaestercu ‘azura’ i nekoliko odbitaka ‘Ibrakadabra’ je leđima okrenut golu napravio potez koji je kasnije postao njegov zaštitni znak.

Zato danas, uoči novog duela između Švedske i Italije, svi ponovo prizivaju isti scenario. U službi fudbala.

(Izvor: youtube / ARNABFORZAMILAN)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter