0
Fudbal

ŽINJAK: Golovi u završnici su naša snaga

Objavljeno: 16.06.16 u 11:22

Francuski fudbalski reprezentativac Andre Pjer Žinjak rekao je da njegova ekipa i u nastavku Evropskog prvenstva mora da zadrži borbenost i da se ne predaje do poslednjeg trenutka utakmice, pošto joj je takav stav doneo pobede u prva dva kola i plasman u osminu finala.

Francuska je sinoć u Marseju pobedila Albaniju sa 2:0 golovima Antoana Grizmana u 90. i Dmitrija Pajea u šestom minutu sudijske nadoknade vremena. Takođe, Paje je u prvoj utakmici na turniru prošlog petka doneo pobedu domaćinu Evropskog prvenstva golom u završnici. „Trikolori“ su se sa dve pobede u Grupi A plasirali u osminu finala.

– Sve ekipe su jednake na ovom Evropskom prvenstvu. To se vidi od početka takmičenja, male ekipe prave problema velikim. Albanija je bila dobro organizovana, dobro se branila. Mi smo i u prvoj utakmici pobedili golom u samoj završnici. To je sada naša snaga i moramo da je sačuvamo, čak iako bismo svi više voleli da ranije postignemo gol i olakšamo sebi posao, rekao je Žinjak.

On je naveo da je igračima mnogo pomogao razgovor u poluvremenu sa selektorom Didijeom Dešanom.

– Želimo da pobeđujemo. Trener je ulio pobedenički duh u tim. U poluvremenu nas je dodatno motivisao i želeli smo da obezbedimo prolaz u nokaut fazu još protiv Albanije. To smo obavili, u poslednjim trenucima i u bolovima, ali plasirali smo se u osminu finala i to je najvažnija stvar. Sada moramo da obezbedimo prvo mesto u grupi i pobedimo Švajcarsku, rekao je Žinjak.

Žinjak je pet godina igrao u Marseju, a navijači na Velodromu su ga pozdravili ovacijama kada je ušao u igru umesto Olivijea Žirua.

– Atmosfera na Velodromu je jedinstvena, takve nema u Evropi. Stadion je fantastičan. Drago mi je što su me pozdravili navijači, rekao je Žinjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter