3
Domaći fudbal

ZVEZDA PREDSTAVILA FIBELA: Istorija Zvezde je impresivna!

Objavljeno: 14.06.16 u 14:12

Sportskoj javnosti u Srbiji je na stadionu „Rajko Mitić“ zvanično predstavljen Tomas Fibel, francuski štoper koji je u klub stigao iz Mordovije. Njega je, kao i sva dosadašnja pojačanja, predstavio sportski direktor Crvene zvezde, Blaža Raosavljević.

– Tomas Fibel je rođen 31. maja. 1986. godine i igra na poziciji štopera. Radi se o defanzivcu iz Francuske, i on je posle Damjana Le Taleka drugi Francuz koji će obući crveno-beli dres. Ponikao je u omladinskoj akademiji Lensa, igrao je za Antverpen i Standard iz Liježa. Nakon epizode u Poljskoj prelazi u Rusiju gde boravi tri godine, a igrao je za Amkar i Mordoviju. Visok je 192 centimetara, veoma je jak fizički, spreman, Igrao je u Rusiji dok je tamo bio i Miodrag Božović i na osnovu toga smo ga i doveli jer imamo o njemu dobre i pozitivne informacije, i nadamo se da će nam biti dobro pojačanje – rekao je Blaža Raosavljević.

Novo Zvezdino pojačanje kaže da su ga u klubu sjajno dočekali, na čemu je posebno zahvalan.

– Prvi utisci su divni i zahvaljujem se svima što su me tako lepo primili. Kolegama i naročito treneru. Način na koji je trener Božović dočekao i Mičela i Damjana je uticao na moju odluku da dođem ovde. Takođe, i njih dvojica koji su ovde, moji prijatelji. Ovaj klub ima impresivnu istoriju. Zvezda ima i visoke ambicije što se tiče Evrope, i to mnogo godi. Ambicioznost projekta je to što me je najviše navelo da se pridružim Zvezdi, i želim da se predstavim u najboljem mogućem svetlu kako bih opravdao svoj dolazak – rekao je Fibel, koji će u našem klubu nositi dres sa brojem 97.

PIKSIJEVIM STOPAMA: Ljubimac Delija ide u Marselj (FOTO)

– Broj 97 je poštanski broj države Gvadalupe. Mnogi nisu čuli za tu zemlju, a broj 97 upravo simboliše zemlju iz koje dolazim, i taj broj mi mnogo znači, uvek mi je donosio sreću i nadam se da ću uvek moći da ga nosim.

Tomas ne želi mnogo da priča o svojim kvalitetima, već želi da se pre svega dokaže na terenu.

– Smatram da umem da koristim svoju glavu. Umem da se snađem kada je potrebna brzina, a snaga mi je veliki adut. Ali mislim da sve to samo doprinosi timu kao celini. Ne želim da se hvalim pre nego što se pokažem, ali, nadam se da ćemo i dalje ostati zajedno. Došao sam da bih se dokazao. Znam da je Zvezda šampion i da ima uspešnu, imresivnu istoriju. Mislim da će mi mnogo pomoći prisustvo Damjana i Mičela – rekao je Fibel, i dodao da je već igrao sa nekim srpskim igračima, poput Milana Jovanovića.

PREPREKA MANJE: U Zvezdi ga čekaju raširenih ruku, ali… (VIDEO)

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter