1
The Best Of

VREMEPLOV: Bio je javno ‘obešen’, a onda je jednim golom Dejvid Bekam postao heroj Engleske (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.16 u 23:52

Nacija ga se odrekla, ali je poverenje kompletnih pristalica povratio te 2005. godine kada je jednim potezom sve preokrenuo u svoju korist. Bukvalno!

Put Dejvida Bekama do slave nije bio tako lak, već trnovit, posebno zbog njegovog imidža i karaktera po kom je bio i ostao prepoznatljiv. Ta čudna narav naterala ga je da u meču Svetskog prvenstva 1998. godine protiv Argentine udari Dijega Simeonea dok je ležao na travi, zaradi direktno isključenje i na sebe navuče gnev čitave Engleske.

Bekam je direktno optužen za eliminaciju ‘gordog albiona’, iako je pobednik tog duela odlučen kasnije, tek posle izvođenja jedanaesteraca. Mržnja koju su tada osećali prema Bekamu išla je toliko daleko da je pokrenuta čitava akcija u kojoj se bese lutke sa njegovim likom i dresom.

Beckham Effergy

– Sećam se naslova u novinama: ’10 herojskih lavova i jedan glupi dečak’, kao i ‘Ti si samo šala, Beks’. Bilo je ponižavajuće! Još uvek imam noćne more zbog Francuske 98′. Zauvek ću živeti sa tim – rekao je par godina kasnije Dejvid Bekam.

Iako su mnogi mislili da mu to neće previše teško pasti i da će se ‘zavući’ u svoj Bentli i neku od kuća koje vrede po više miliona evra, ali Dejvid nije mislio tako.

Sedam godina kasnije, tortura je i dalje trajala i Bekam je došao do prekretnice – ili će se okrenuti i otići neslavno ili će se suočiti sa problemom i zapeti još više i jače da bi se iskupio pred očima javnosti.

Srećom po sve ljubitelje fudbala, osim onih grčkih, odabrao je ovu drugu opciju. Sve se poklopilo da dobijanjem kapitenske trake nacionalnog tima, koja je bila dodatan impuls za Beksa.

f_200703_march03ed_i_22645a

Na ‘Vembli’ je stigla reprezentacija Grčke u meču poslednjeg kola kvalifikacija za Mondijal u Nemačkoj 2006. godine. Engleskoj je bila potreban remi, ali tada aktuelni šampion Evrope je bio ozbiljan rival i nije se dao, te je vodila u dva navrata. Sve do poslednjih trenutaka utakmice kada je dosuđen slobodan udarac za Englesku, a Bekam se po sedmi put u zoni šuta latio lopte.

Ostalo je istorija, a njegovo radovanje, kao i sreća koju je doneo tim pogotkom zauvek je ‘pomirila’ Beksa sa navijačima ‘albiona’.

(Izvor: youtube / Best Moments)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter