0
Odbojka

Foto: OSS

SVETSKA LIGA: Srpski odbojkaši spremni za sve izazove

Objavljeno: 13.06.16 u 18:30

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da će svaki set na predstojećem turniru Svetske lige odlučivati o prolasku dalje i da će kvalitetni protivnici biti motiv više njegovoj ekipi.

– Od početka turnira moramo da idemo na pobedu jer svaka utakmica, set i bod može da odluči o prolasku dalje. Protivnici su teški, ali to treba da nam bude veliki izazov da probamo da odigramo najbolje što možemo – rekao je Grbić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srpski odbojkaši će sutra otputovati u Kalinjingrad, gde će se tokom vikenda sastati sa Rusijom, Bugarskom i Poljskom u prvom vikendu Svetske lige.

Grbić će u Rusiju povesti 14 igrača, medju kojima su tehničari Nikola Jovović i Aleksa Brdjović, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Nikola Rosić i Neven Majstorović, blokeri Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Aleksandar Okolić, kao i primači Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miloš Nikić i Milan Katić.

Selektor je naveo da je tokom priprema uradjen dobar posao i da je podignut kvalitet igre.

– Većina igrača je potpuno spremna za početak Svetske lige. Imamo problema sa Atanasijevićem i Nikićem, zbog ranijih povreda. Pokušavali smo na sve načine da pripremimo za ovaj period. Videćemo koliko će moći da nam pomognu – kazao je Grbić.

Kapiten reprezentacije Dragan Stanković je rekao da je njegova ekipa tokom priprema podizala formu, da spremna čeka takmičenje i da se nada najboljem.

– Sistem takmičenja se menja iz godine u godinu. Tri utakmice u tri dana, sa protivnicima bolje rangiranim od nas. Da bismo se vratili u sam vrh, moramo da damo maksimum i više od toga. Pokušaćemo sve da pobedimo, optimisti smo, ali ako ne budemo davali maksimum svakog dana, biće teško plasirati se – rekao je Stanković.

Srbija će prvu utakmicu igrati u petak od 19.10 protiv Rusije, drugu u subotu od 16.40 protiv Bugarske, a treću u nedelju od 16.40 protiv Poljske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter