0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MUSLIN SNIMAO RIVALE ‘ORLOVA’: Vrela irska krv, ozbiljan rival

Objavljeno: 13.06.16 u 21:24

U fokusu selektora Slavoljuba Muslina i njegovih saradnika nalaze se utakmice naših rivala na putu do Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, selekcija Velsa, Republike Irske i Austrije koje učestvuju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Prvi rival Orlova biće reprezentacija Republike Irske, 5. septembra u Beogradu, a sastav Martina O Nila u meču sa Švedskom (1:1) pokazao je da se nije slučajno našao na samitu najboljih evropskih selekcija. Uostalom kao i Vels koji je na premijeri savladao Slovačku (2:1) i potvrdio da se nalazi u velikom usponu.

-Obe selekcije su potvrdile da imamo ozbiljne rivale na putu do Rusije, a siguran sam da će nas u isto uveriti uskoro i Austrija koja se sutra, 14. juna sastaje sa Mađarskom, ističe selektor Slavoljub Muslin.

Vels je ostavio sjajan utisak u pobedi protiv Slovačke, ali nama je u ovom trenutku važnija slika Republike Irske.

-Videli smo vrelu irsku krv, veoma borbenu ekipu, jakog karaktera. Imponuje njihova angažovanost, presing koji je ugušio Šveđane u dobrom delu igre. Švedska se nije videla u prvom poluvremenu, Irci su dominirali, stvarali prilike. Za razliku od Velšana koji igraju u našem sistemu, Irci se i dalje oslanjaju na ostrvski stil, uglavnom forsiraju duge lopte, a najopasnijiji su iz prekida.

U loži stadiona Francuska bio je Zoran Filipović, jedan od pomoćnika u stručnom štabu reprezentacije,koji će spremiti detaljan izveštaj sa ovog meča.

-Imaju Irci, kao i svaka selekcija, vrline i mane,a na nama je da se dobro pripremimo. Svedoci smo velikog broja utakmica na „jedan gol“, a to samo govori o kvalitetu selekcija i malim detaljima koji odlučuju. Svesni smo onoga što nas očekuje, cilja koji imamo a slika koja nam dolazi iz Francuske samo govori da ćemo morati u svakom meču da damo svoj maksimum ukoliko želimo, a hoćemo na Svetsko prvenstvo, jasan je Slavoljub Muslin.

Selektor Srbije odlazi u četvrtak u Francusku gde će 16. juna gledati meč Vels – Engleska a dva dana kasnije duel Austrija – Portugalija. Sve utakmice naših rivala u kvalifikacijama za SP stručni štab je, dakle, pokrio, a pored selektora Slavoljuba Muslina i Zorana Filipovića, važan zadatak ima i Goran Đorović, koji će takođe imati ulogu specijalnog posmatrača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter