0
Auto Moto

POŠTOVANJE: Hamilton pobedu u Montraelu posvetio Muhamedu Aliju

Objavljeno: 12.06.16 u 23:29

Luis Hamilton posvetio je pobedu u Montrealu na trci za Veliku nagradu Kanade preminuloj bokserskoj legendi Muhamedu Aliju.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade, ali da ga čeka još mnogo posla, pošto i dalje zaostaje u generalnom plasmanu.

– Ovo je sjajan dan za mene. Ponovo sam loše startovao, nisam siguran zbog čega, možda se pregrejalo kvačilo. Srećan sam što Niko i ja na startu nismo oštetili bolide, a u nastavku trke sam se zabavljao jureći (Sebastijana) Fetela. Dobro smo radili. U Kanadi sam prvi put pobedio 2007. godine i osećam se blagosloveno – rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je ostvario drugu uzastopnu pobedu u šampionatu i primakao se klupskom kolegi Niku Rozbergu na devet bodova u generalnom plasmanu. Njih dvojica su na startu imali kontakt, Hamilton je bolje prošao i izgurao ga sa staze za drugo mesto, a Rozberg je pao na 10. mesto.

Hamilton je peti put pobedio u Kanadi i ostvario svoju 45. pobedu.

– Idemo trku po trku, ima još mnogo posla. Do kraja sezone je mnogo trka, a ostali vozači su sve brži. Oduševljen sam, osećam se kao kada sam prvi put pobedio u Montrealu – dodao je dvostruki uzastopni šampion.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija. On je odlično startovao i obišao Hamiltona i Rozberga, ali ga je izmedju ostalog, pobede koštala i strategija, pošto je dva puta otišao u boks na zamenu guma, za razliku od Hamiltona, koji je išao samo jednom.

– Luis je bio suviše brz, u tome je stvar. Imali smo odličan vikend i fantastičan start trke. Bilo je vetrovito, možda sam se mučio sa vetrom koji je duvao otpozadi. Rano smo se opredelili za drugačiju strategiju, a možda su Luisove gume trajale duže nego što smo očekivali. Trka je zaista bila zabavna – rekao je četvorostruki svetski prvak Fetel.

Vozač Vilijamsa Valteri Botas rekao je da je zadovoljan trećim mestom.

– Timski smo bili jaki, imali smo dobru strategiju, odlaske u boks i osećao sam se odlično. Zahvalan sam svima u Vilijamsu, svi su obavili zaista odličan posao – rekao je Botas.

Rozberg je trku završio na petom mestu, a posle trke je rekao da je veoma ljut zbog načina kojim ga je Hamilton izgurao sa staze, a čak je upotrebio i psovku, zbog čega se izvinio novinarki.

– Ali, to je trkanje, moj posao je da osiguram da sledeći put ja budem ispred posle takvog duela. To me je koštalo, pošto sam izgubio nekoliko pozicija i pokušao sam da se vratim. Takođe, skoro i da sam ostao bez goriva, zbog čega nisam mogao da napadnem Maksa (Verštapena), mada je i on dobro vozio u završnici. Svakako, ovo je za mene frustrirajuća trka – rekao je Rozberg.

Rozberg je prvi u generalnom plasmanu sa 117 bodova, Hamilton je drugi sa 107, a treće mesto zauzima Fetel sa 78 bodova.

Naredna trka u šampionatu voziće se naredne nedelje u Bakuu za Veliku nagradu Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter