0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VTB LIGA: Teo šampion, CSKA savladao Uniks za 3-1

Objavljeno: 08.06.16 u 20:02

Ekipa CSKA zabeležila je treću pobedu nad Uniksom u finalnoj seriji VTB lige rezultatom , čime je došla do sedme šampionske titule u osam odigranih sezona regionalnog takmičenja.

Već u šestom minutu meča bilo je jasno da će Uniks teško i drugi put savladati „Armejce“. CSKA je na 3:16 pre kraja prve četvrtine imao deset poena prednosti, dok je do kraja četvrtine narasla na 14.

U drugoj četvrtini CSKA je nastavio sa sjajnom igrom, pa je na polovini drugog perioda imao čak 19 poena viška, ali je na poluvreme otišao sa plus 16.

Iako je sredinom treće četvrtine CSKA otišao na 21 poen viška, Uniks je smanjio na podnošljivih 13 pred poslednjih 10 minuta, a na 6:31 pre kraja došli su na devet poena minusa, da bi već u narednom napadu prednost CSKA bila tek šest poena. Moskovljani su potom ponovo otišli na plus 13, ali je Uniks novom serijom smanjio na tri poena prednosti, 53 sekunde pre kraja.

NIŠTA NOVO: Navijači divljaju, klubovi plaćaju

Ali, više od toga nisu mogli, pa je ekipa CSKA na kraju dobila utakmicu 81:74. Naš Miloš Teodosić postigao je 11 poena, uz po tri asistencije i skoka. Najefikasniji je bio Nando De Kolo sa 16 poena, a Hajns i Korobkov su ubacili po 10.

Sa druge strane, Milaknisovih 23 poena i Langfordovih 16 bilo je nedovoljno za trijumf, jer je čak pet igrača, od čega dva startera iz redova Uniksa, meč završilo bez postignutog poena!

MARKO SIMONOVIĆ: Ponovo bih šutnuo onu trojku!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter