0
Fudbal

EURO 2016: Stiže pojačanje od 180 policajaca

Objavljeno: 07.06.16 u 20:33

U Francusku je stiglo 180 policajaca iz 23 zemlje koje učestvuju u predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, kako bi pomogli francuskim kolegama u sprečavanju eventualnih nereda, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

On je danas otvorio Centar za međunarodnu policijsku saradnju (ČPI), zadužen za „operativnu komandu“ i „prenos informacija tokom trajanja prvenstva“, javljaju francuski mediji.

Pedesetak od 180 stranih policajaca biće raspoređeno u tom centru, a ostalih 130 će u deset gradova-domaćina, kao pojačanje francuskoj policiji, biti deo mobilnih ekipa, u uniformi i naoružani, kako bi identifikovali i pratili eventualne huligane, navodi pariski list „Figaro“.

– Vlada je preduzela više administrativnih mera u vezi sa ulaskom nasilnih navijača u Francusku, kojima je u njihovim zemljama zabranjen pristup stadionima – rekao je Kaznev.

On je podsetio da se EURO 2016. održava u „vanrednim okolnostima“ pošto je teroristička pretnja, kako je upozorio, i dalje na veoma visokom nivou.

– Francuska mora da ostane Francuska i zato će Euro 2016. biti održan – istakao je francuski ministar.

Prema njegovim rečima, više od 90.000 osoba, državnih agenata, članova lokalnih zajednica, pripadnika privatnih službi obezbeđenja ili dobrovoljaca, zajedno će se brinuti za bezbednost Evropskog prvenstva, uz napore bez presedana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter