0
Evropske lige

INTER IMA NOVE VLASNIKE: Kinezi kupili kontrolni paket ‘Neroazura’

Objavljeno: 06.06.16 u 11:47

Kineska investiciona kompanija Suning, koja u svom vlasništvu drži bogati fudbalski klub Đangsu, saopštila je da je kupila kontrolni paket italijanskog Intera.

Suning je kupio 70 odsto milanskog kluba od Indonežanina Erika Tohira, koji napušta klub posle nepune tri godine. Italijanski mediji ranije su preneli da će Kineze kupovina „neroazura“ koštati oko 500 miliona evra.

Predsednik Suning grupe Žang Jidong pozdravio je sporazum kao ključni trenutak za fudbalski rast na kineskom tržištu.

– Naš brend uskoro će biti veliki i u Evropi. Napravili smo dogovor sa slavnim evropskim klubom i uveren sam da ćemo napraviti uspeh, svestan sam odgovornosti. Ujedno, promovisaćemo kineski fudbal koji je u velikom usponu, rekao je Jidong.

Plan je da Tohir ostane na čelu kluba još određeni period, kao i potporedsednik Havijer Zaneti, dok se očekuje da počasni predsednik Masimo Morati, koji ima manjinski deo akcija Intera, skroz povuče.

Inter je tek treći klub u Seriji A koji ima strane vlasnike, pored Rome i Bolonje, dok se uskoro očekuje da Kinezi preuzmu gradskog rivala Milan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter