0
Košarka

BASKET 3 NA 3: Kraj za Novosađane u polufinalu

Objavljeno: 06.06.16 u 12:00

Basket tim 3×3 Novi Sad Al Wahda zaustavljen je u polu finalu na kvalifikacionom turniru u Danskom Odenseu. Nakon što su grupnu fazu takmičenja završili kao prvi u grupi sa tri pobede, naši momci su nanizali još dve pobede, ali u odlučujućim momentima u polufinalu zafalilo je koncentracije u odbrani i poraz od holandskog Utrehta je bio neizbežan. Ekipa iz Novog Sada će morati da sačeka sledeću šansu kako bi se kvalifikovala na FIBA World Tour.

Proteklog vikenda u Danskom Odenseu održan je NBA 3X Odense turnir u basketu tri na tri na kome je nakon duže pauze učestvovala naša najbolja ekipa 3×3 Novi Sad Al Wahda u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović. Učešćem na ovom turniru naša ekipa je imala za cilj da se kvalifikuje na FIBA World Tour koji će biti održan u Pragu.

Naši momci su otvorili turnir na najbolji mogući način i sa tri pobede nad timovima Young Gunners 12:3, LT LTI SC 6:4 i Haderslev 15:8 u grupnoj fazi takmičenja zauzeli su prvo mesto u svojoj grupi, nakon čega su ostvarili još dve pobede rezultatom 8:5 nad Štokholmom i Ljubljanom.

IZ DANSKE U ODBRANU TITULE: Al Wahda ponovo osvaja svet

Ipak, naš najbolji tri na tri tim je zaustavljen u polu finalu od holandskog Utrehta rezultatom 13:8 pa će za učešće na FIBA World Touru morati da sačeka novu šansu.

Nakon učešća na turniru u Danskoj kapiten tima Dušan Domović Bulut je izjavio: “Propustili smo šansu da se već sada kvalifikujemo na svetsku turneju. U presudnim trenucima nismo bili dovoljno dobri u odbrani. Holanđani su igrali veoma brz basket i svaka naša greška nas je skupo koštala. Ovo nam je bio prvi ozbiljniji turnir nakon duže pauze koju smo imali između dve sezone i potrebno je vreme da se uigramo i vratimo na nivo od prošle godine.”

Nakon Danske naš tim će sledećeg vikenda učestvovati na turniru u Segedinu u Mađarskoj, a zatim slede Čengdu, Kina i Abu Dabi UAE.

BULUT: Nemamo šta da izgubimo, zato smo najopasniji!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter