1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OLAKŠANJE: Regionalni sud u Minhenu presudio, donosi nam sjajne vesti (FOTO)

Objavljeno: 04.06.16 u 21:33

Izgleda da se sva ona zbrka oko sukoba FIBA i Evrolige, kao i najavljenih suspenzija za nacionalne timove, polako stišava. Posebno nakon odluke Regionalnog suda u Minhenu.

FIBA je prvo zapretila, pa nezvanično pre nedelju dana odustala od odluke da suspenduje nacionalne timove, njih 14 među kojima i Srbiju, sa Eurobasketa 2017. godine.

Na sajtu Evrolige danas je objavljeno saopštenje u kom se jasno navodi da je Regionalni sud u Minhenu prihvatio žalbu grupe najjačih timova Evrope, te da FIBA i FIBA Evropa ne smeju ni da suspenduju reprezentacije, niti da na bilo koji način kažnjavaju nacionalne saveze, lige i klubove, zbog odluka o učešću u takmičenjima pod okriljem ECA, a to su Evroliga i Evrokup.

Screenshot_3

Da tako i bude, potrudiće se zakon. Čak je 250.000 ‘razloga’ da FIBA postupi po ovoj odluci, odnosno, 250.000 evra bi morala da plati, a spominje se čak i zatvorska kazna do šest meseci, prenosi ‘Mondo’.

Sada se čeka i reakcija svetske ‘kuće košarke’, ali sve ide ka tome da su reprezentacije ‘bezbedne’, odnosno da će nesmetano moći da učestvuju na prvenstvu Evrope sledeće godine, kao i klubovi koji će imati pravo potpunog izbora takmičenja u kom će igrati.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter