0
Košarka

NBA: Podbacile ‘prve violine’ Golden Stejta, ali je pobeda ostala u Ouklendu (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.16 u 08:48

Počelo je! Ali ne tako silovito. Golden Stejt je pobedom otvorio ovogodišnje veliko finale NBA lige, Klivlend je pao u prvom meču u ‘Orakl’ areni rezultatom 104:89.

Da vam je neko pre utakmice rekao – ‘Stef Kari i Klej Tompson će zajedno postići 20 poena (11 i devet), a Golden Stejt će pobediti’, da li biste mu poverovali? Ne brinite, niste jedini. Ali sada posle meča se pitamo kako je to moguće?

Moguće je i realno, i to je ono što ‘ratnicima’ i ove godine daje šansu više u odnosu na Lebronovu družinu koja, izgledno je tako, ipak zavisi od njegovog učinka.

Džejms je imao 23 poena 12 skokova i devet asistencija, ali nas je u prethodnih pet vezanih finala navikao na utakmice sa preko 30 poena, 15 skokova i više od deset asistencija.

Noćas to nije bio slučaj i sada se mnogi pitaju šta će biti kada se budu razigrali kako umeju ‘Spleš braća’. A to će se sigurno desiti.

Noćas je pobedu Voriorsima donela klupa koja je bila za 35 poena efikasnija od rezervista Klivlenda. Šon Livingston ubacio je 20 poena, Drejmon Grin 16, ali u prvi plan takođe treba staviti i Andrea Iguadalu koji je učestvovao sa 12 poena u napadu i nemerljivim doprinosom u odbrani na Lebronu Džejmsu.

Kod Kavalirsa Kajri Irving je postigao 26, a pored Džejmsa solidan je bio i Kevin Lav sa 17 poena i 13 skokova.

(Izvor: youtube / NBA Highlights)

Drugi meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka, takođe u ‘Orakl’ areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter