0
Evroliga

EVROLIGA: Delegacija Beograda predstavlja kandidaturu za fajnal-for

Objavljeno: 02.06.16 u 15:07

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretar za sport i omladinu Slavko Gak sutra će u Barseloni, na sastanku sa rukovodstvom Evrolige, prezentovati potencijale Beograda u vezi sa kandidaturom za održavanje završnog turnira 2018. godine.

Petronijević je podsetio da je Beograd prvi put podneo zvaničnu kandidaturu za organizaciju završnog turnira Evrolige 2014. godine posle sastanka gradonačelnika Siniše Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom.

– Na spisku potencijalnih kandidata smo od 2014. i trudimo se da ispunimo sve uslove kako bismo dobili tu čast da organizujemo završni turnir. Činjenica da smo pozvani na prezentaciju potencijala Beograda jasno govori da smo u najužem krugu kandidata, što je i sam Bertomeu potvrdio u Berlinu tokom održavanja završnog turnira ove godine – rekao je Petronijević.

On je dodao da je Beograd potpuno spreman da organizuje završni turnir.

– Beograd ima jednu od najboljih sportskih dvorana u ovom delu Evrope, imamo i snažnog avio-prevoznika i sve je više destinacija sa kojima smo direktno povezani. To olakšava dolazak, kako sportskih ekipa, tako i turista u naš grad. Ukoliko dobijemo turnir očekujemo da će to biti spektakl i da će više od  10.000 turista doći u Beograd  na četiri do pet dana. Pored toga što će to biti šansa za promociju Beograda i što ćemo biti dobri domaćini, očekujemo i zaradu od turizma, što je takođe jedan od naših ciljeva – rekao je Petronijević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter