0
Fudbal

EURO BEZ ‘MAESTRA’: Pirlo se pomirio sa odlukom Kontea

Objavljeno: 30.05.16 u 15:47

Andrea Pirlo nije pozvan u sastav ‘Azura’ za EURO u Francuskoj koji počinje za desetak dana i jasno mu je zbog čega je selektor Antonio Konte tako odlučio.

Selekcija ‘Azura’ u Francuskoj će braniti drugo mesto osvojeno pre četiri godine, kada je upravo Andrea Pirlo bio ‘prva violina’ Italije. Međutim, odlukom novog selektora Antonija Kontea fudbaler Njujork sitija nije na spisku pozvanih igrača, što je kod mnogih ljubitelja fudbala izazvalo iznenađenje, pa i razočaranje.

Ne i kod Pirla, koji je svestan razloga zbog kojih neće igrati u zemlji ‘galskih petlova’.

– Pričao sam sa Konteom i znao sam šta sam morao da uradim, kao i on. Konstantno smo bili u kontaktu tokom cele sezone. On je selektor i ima pravo da odluči šta je najbolje za tim – rekao je Pirlo.

EVO ZBOG ČEGA SMO MORALI NA EP: Reprezentacije dele čak 301 milion evra

Zanimljivo, Pirlo je već jednom odlučio da se povuče iz nacionalnog tima, ali ga je upravo Antonio Konte nagovorio da se predomisli. Sada će navijati za svoju zemlju iz fotelje i veruje u uspeh.

– Nadam se da će Italija osvojiti EP, iako neki drugi timovi su veći favoriti, kao što su Španija i Nemačka. Nema sumnje da će prvenstvo biti odlično, a bilo bi još bolje kada bi moji saigrači osvojili trofej – ima poverenja u nacionalni tim Andrea Pirlo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter