0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VOJVODINA DOBILA LICENCU, ALI: Nezavisnost najavljuje veliku borbu protiv ‘stare dame’

Objavljeno: 27.05.16 u 20:12

Fudbaleri Vojvodine i Partizana dobili su licencu za učešće u UEFA takmičenjima u sezoni 2016/17.

Ako je verovati Sindikatu profesionalnih fudbalera Srbije – Nezavisnost, Vojvodini borba tek predstoji.

Fudbaleri Vojvodine plasmanom na četvrtu poziciju izborili su pravo da u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavljaju Srbiju u narednoj sezoni. SPFN je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici naveo da možda do toga neće doći. Oni će slučaj predati UEFA Komisiji za licenciranje.

– Sindikat profesionalnih fudbalera će podneti krivične prijave protiv NN lica iz FK Vojvodina zbog pretpostavke da su doveli u zabludu FSS prilikom dostavljanja dokumenata za izdavanje licence za UEFA takmičenje. FK Vojvodina nije izmirio svoje obaveze prema nekolicini igrača, naših članova, zaključno sa 31.12.2015. godine za šta postoje pismeni dokazi i nepoznato je kako su uspeli da dokažu da su isplatili dugove. Takođe, obavestićemo UEFA Komisiju za licenciranje sa pismenim dokazima o neispunjavanju finansijskog kriterijuma FK Vojvodina za dobijanje licence, navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici sindikata.

MOGU DA ODAHNU: Stigle licence, biće Evrope

Ukoliko se navodi Sindikata ispostave tačnim, treba očekivati oštre reakcije UEFE ka Vojvodini ali i Fudbalskom savezu Srbije.

Podsetimo, prvostepena komisija dodelila je licencu FK Crvena zvezda i Čukarički, a nakon žalbe Partizana i Vojvodine, zasedala je drugostepena komisija, koja je uvidom u dokumentaciju na osnovu dokaza jednoglasno odlučila da izda licencu FK Partizan i Vojvodina.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter