0
AdmiralBet ABA Liga

FIBA EVROPE: Možete na OI, ali vas posmatramo!

Objavljeno: 27.05.16 u 19:50

Lepe vesti stižu iz Dablina gde je održan sastanak FIBA Evrope i na kome je bilo reči o susepnziji nacionalnih timova.

‘Krovna“ organizacija je zadovoljna rekacijom saveza. Sve veći broj klubova odlučio je da podrži FIBA Ligu šampiona, a ne Evrokup. Zbog toga je FIBA Evrope odlučila da skine suspenziju svim reprezentacijama, to jest da je nikome ne dodeli. Tako će sve evropske selekcije koje su izborile plasman na OI i u kvalfikacije za OI moći da igraju i neće snositi nikakve posledice. Takođe, svi nacionalni timovi moći će da igraju na predstojećem Evropskom prvenstvu, uključujući Španiju i Sloveniju.

Ipak, FIBA je upozorila saveze da Evroliga, to jest EKA nastavlja da se ponaša u suprotnosti sa pravilima zdrave konkurencije i da će „krovna“ oraganizacija nastaviti da budno posmatra šta se događa.

ĐORĐEVIĆ SASEKAO SPISAK: Otpala osmorica

Zbog najava i odluka klubova širom Evrope, FIBA je krajem marta i početkom aprila počela sa ozbiljnim pretnjama i suspenzijama reprezentacija. Pod znak pitanja došli su i predolimpijski kvalifikacioni turniri u Beogradu i Torinu.

Ipak, savezi u regionu bivše Jugoslavije povukli su podršku Jadranskoj ligi čiji klubovi su se opredelili za Evroligu i Evrokup. Ta odluka protumačena je kao podrška naporima FIBA, što je bilo dovoljno da se izbegnu sankcije.

VTB LIGA: Teo odveo CSKA u finale

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter