0
Košarka

NBA: Ko još može Klivlend da pobedi tri puta uzastopno – Lebron i družina surovo odgovorili (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.16 u 08:47

U finalu istočne konferencije NBA lige timovi i dalje ‘čuvaju’ domaći teren, a peti meč u Klivlendu Kavalirsi su protiv Toronta dobili rezultatom 116:78.

Nema ‘brejka’ u finalu Istoka. Serija je ponovo stigla u Klivlend, ali su Lebron Džejms i ekipa odlično odgovorili na dva uzastopna poraza u Torontu.

NBA: Iznenađenje na pomolu, GS pred eliminacijom! (VIDEO)

Ključ uspeha Kavalirsa bilo je zaustavljanje prvih ‘violina’ Reptorsa Kajla Laurija i Demara Derozena čija je pik-en rol igra potpuno zaustavljena od samog starta, a onda je u drugoj četvrtini, koja je bila presudna u svakom od duela ove serije, stečena ključna razlika.

Posle velikih 18 poena prednosti na kraju prve deonice (37:19), na poluvremenu je Klivlend vodio sa 31 poenom razlike (65:34), što je najveće vođstvo nekog tima posle dve četvrtine u istoriji konferencijskih finala.

PONOVO JEDNOGLASNO U NBA: Kavaj Lenard najbolji defanzivac lige

U nastavku meča sve je bilo ‘odrađivanje’ posla, a i tada domaći tim je povisio prednost, pa je razlika išla i preko 40 poena… Na kraju su Lauri i Derozen spušteni na svega 13, odnosno, 14 poena i oni su bili jedini dvocifreni u timu Reptorsa.

U ekipi Kavalirsa Kevin Lav je odigrao briljantnu partiju sa 25 poena, od čega najveći broj u prvom poluvremenu, a Lebron Džejms i Kajri Irving su ubacili po 23. Dvocifren učinak imao je i Ričard Džeferson sa 11 koševa.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

Serija se vraća u ‘Eir Kanada centar’, a šesti meč između ova dva tima igraće se u noći između petka i subote.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter