10
Domaći fudbal

HOTSPORT ANALIZA: Da li bi ovo bio najlakši put Crvene zvezde ka Ligi šampiona?

Objavljeno: 23.05.16 u 21:45

Crvena zvezda je i zvanično osvajač 27. titule prvaka države, čime je stekla pravo da Srbiju ovog leta predstavlja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U „Ljutice Bogdana“ niko ne sme da obeća evropsku „elitu“. Ipak, vidi se da duboko u sebi je ona svima velika želja, pa i cilj. Ostvariv ili ne, videćemo u tokom dugog i toplog leta.

Najveći problem za Crvenu zvezdu predstavlja to što prethodnih godina naš najtrofejniji klub skoro i da nije igrao u Evropi. Evropski koeficijent je toliko nizak da će crveno-beli samo u drugom kolu kvalifikcaija biti povlašćen, a to znači sledeće…

Sa koeficijentom 7.175 Crvena zvezda će sigurno na prvoj prepreci zaobići one najjače, a to su: Salcburg (Austrija), Seltik (Škotska), Apoel (Kipar), Bate Borisov (Belorusija), Legija Varšava (Poljska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Karabag (Azerbejdžan), Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Škenderbeg (Albanija), Dinamo Tblisi (Gruzija) i Hafnafjordur (Island). Do izmene bi moglo doći ako kojim slučajem Šerif iz Moldavije sledeće nedelju u finalu pobedi Dačiju, te bi onda Dinamo Tbilisi ili Hafnafjordur otišli među nepovlašćene. Ako sve ostane kako je i sada rivali Crvene zvede bi mogli da budu Trenčin (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Olimpija (Slovenija), Vardar (Makedonija), Norčeping (Švedska), Ferencvaroš (Mađarska), Krusejders (Severna Irska), Zrinjski (Bosna i Hercegovina), Dundalk (Irska), Mladost Podgorica (Crna Gora), SJK (Finska), Lijepaja (Letonija), Nju Sejnts (Vels), Valeta (Malta), Flora (Estonija), Santa Koloma (Andora), Toršavn (Farska Ostrva), Linkoln (Gibraltar), Alaškert (Jermenija) i Tre Pene i La Forita (San Marino). Ako bi Dačija slavila u Moldaviji, onda bi Trenčin verovatno završio u povlašćenoj grupi. Posle ove runde kvalifikacija Crvena zvezda se seli u nepovlašćenu grupu i tu je čekaju „velike utakmice“, među kojima su i tri nova kandidata Olimpijkaos (Grčka), Plzen (Češka) i Astra Đurđu (Rumunija).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zato je HotSport svojom projekcijom napravio idealan put Crvene zvezde ka Ligi šampiona. Naravno, Delije bi najviše volele da u drugom kolu kvalifikacija srpski šampion igra protiv nekog iz prvog kola kvalifikacija. To su ekipe poput Valete (Malta), B36 Trošavna (F. ostrva), Alaškerta (Jermenija), Flore (Estonija, TNS-a (Vels), Santa Kolome (Andora) i Linkolna (Gibraltar). Naravno, tu bi mogao da se nađe i Feronikeli iz nepriznate države Kosova. Nema sumnje da bi Crvena zvezda u ovom slučaju izborila plasman u treće kolo kvalifikacija, samo je pitanje kojim rezultatom bi se završili dvomeči.

Već u narednoj rundi izbor nije veliki, a ni lak. Ipak, ima timova koji bi mogli da se prođu. U njih spadaju APOEL sa Kipra, BATE iz Belorusije, Ludogorec iz Bugarske, pa i Astra iz Rumunije. To su sigurno mnogo lakši protivnici od recimo Olimpijakosa, Seltika, Dinama iz Zagreba, pa i austrijskog Salcburga, danskog Kopenhagena i poljske Legije.

U plej-ofu izbora nema, idealna kombinacija su APOEL i BATE Borisov (ako prođu u plej-of). U neku ruku ni zagrebački Dinamo ne bi bio „bauk“, kakav su ekipe sa ogromnim budžetom poput Olimpijakosa, Plzena i Seltika, za koje je plasman u Ligu šampiona „moranje“…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

IDEALAN PUT:

2. kolo – Flora (Estonija)

3. kolo – BATE Borisov (Belorusija)

4. kolo – APOEL (Kipar)

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PUT KROZ TRNJE:

2. kolo – Norkoping (Švedska)

3. kolo – Seltik (Škotska)

4. kolo – Olimpijakos (Grčka)

[/stextbox]Crvena 

0
0

10 Komentara

  1. Prvi stize Krusajders .. Onda ide seltik i na kraju eleminiše se Zvezda od RB Salzburga faliće gol za prolazak … 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. Seltik bi bio jedan od najlaksih protivnika,bez obzira na budzet jer nam njihov stil u potpunosti odgovara.Oni u Skotskoj i nemaju konkurenciju a liga im nije nista jaca od nase,samo je puno placenija.Takodje ni Belgijanci ne bi predstavljali nepremostivu prepreku.Problem ce biti samo Olimpijakos, verovatno Legija i Plzenj a sa Salzburgom i Dinamom bi imali sanse po 50%.Sve to pod uslovom da se dovedu dva stopera,desni bek i spic.Pretpostavljam da Katai ide uskoro za solidnu lovu,tako da ce trebati i za njega zamena.

    0
    0
    Odgovori
    • Batice zivim u Becu i znam vrlo dobro ko je Salzburg. Kad uspete da oborite Timove poput PSG, PSV, Lazio, Villareal, Basel i da ne nabrajam dalje e tad se javi. Kakvih 50% Zvezdi… 0% realno!!!

      0
      0
      Odgovori
    • Taj isti seltik je pre par sezona dobio barsu, neka je i slucajno to je ipak nesto sto neki nas tim nece da uradi u narednih 50 godina.

      0
      0
      Odgovori
  3. Kojim god putem isli vi ispadate hteli to da priznate ili ne, ako dogurate do trece runde to ce za vas biti kao da ste osvojili ls a ne tamo neki kes.pa prema tome putuj evropo.

    0
    0
    Odgovori
  4. komplekse lecite na nasim vestima, jer nasi putevi vode u ligu sampiona, vasi u ligu evropu a to vam bas i nije zanimljivo…. nanananananna liga sampiona

    0
    0
    Odgovori
    • Sta bre nananana Liga Sampiona? Kad udjete pevaj kolko hoces a do tad sanjaj neostvariv san… Cuj ti njega Liga Sampiona. Upali Playstation e tu imas to sto zamisljavas 😉

      0
      0
      Odgovori
  5. Darko, sine, si dobro, o kome ti ovde pricas, da li znas da fkcz u trenutnoj formi laziranja i u dirigovanoj premijer ligi NEMA sta da trazi u Evropi..??!!! Da li si ti sportski novinar ili novinar rubrike VEROVALI ILI NE..!!! Ko vam je narucilac, da li …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter