Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ispao je sa staze na trci u Imoli kada ga je nesportski sa nje izgurao Francuz Žan Klod Verne.

Krajnje nesportski potez francuskog vozača uništio je vikend Dušanu Borkoviću, bar je on tako rekao po završetku trke u Imoli, koju ove sezone srpski vozač neće pamtiti po dobrom.


Borković je često kroz karijeru bivao kažnjavan za mnogo manje incidente, pa videćemo kako će federacija reagovati ovog puta. Međutim, neće biti pobijena činjenica da je Borković ostao bez bodova, a bio je nadomak osvajanja, jer se u trenutku izleta sa staze nalazio na petoj poziciji.

Verne ga je napadao silovito kroz nekoliko krugova, a u jednom trenutku je ‘prešao granicu’ izgurao srpskog vozača sa staze, samim tim i iz trke.

Ljutiti Borković ovako je to prokomentarisao posle trke:

– Ne znam da li je pametno da ovo kažem na televiziji, ali Verne me je već udario u Bahreinu,  kada sam najbolje startovao. Tada sam mu rekao da sledeći put bude oprezan jer će biti problema ako nastavi tako. Danas se desilo ovo, a imao je dva metra sa strane, ali mi je ušao u krivinu. Uništio mi je trku i vikend, razgovaraću sa njim, ali neću za televiziju više ništa da kažem – izjavio je Borković.