0
Košarka

SKANDAL ZA SKANDALOM: U Zadru rasizam, nameran lakat u glavu, sukob dva trenera… (VIDEO)

Objavljeno: 22.05.16 u 14:13

Više različitih incidenata obeležilo je polufinalnu utakmicu plej-ofa hrvatskog prvenstva između Cibone i Zadra.

Prvo je tokom meča zadarska publika vređala gostujuće igrače na rasnoj osnovi povicima zbog druge boje kože, kao i uvredama na račun trenera Cibone Damira Mulaomerovića.

Zatim je u finišu meča, kada je Zadar išao ka pobedu (na kraju 73:70, sada je 1:1 u pobedama), Marin Rozić žestoko laktom udario u glavu Lovra Bašića. Incident je rezultovao napuklom arkadom košarkaša Zadra.

(Izvor: youtube / Hrvoje Bajlo)

Sve je kulminiralo sukobom između dva trenera na konferenciji, koju takođe možete pogledati u prilogu.

– Ovo nema veze s pobedom Zadra koja je zaslužena, ali da ja moram štititi igrače od navijača, jer to nema smisla. Povici “niger, niger“ su sramotni, uvek se ponavlja isto u Zadru. To je sramota za vas i za celi grad – rekao je Mulaomerović i nastavio u još žešćem tonu:

– Vi ste novinari, ako od vas niko nije čuo ‘Mula Turčine, napuši se kur**ne’, ako vi ovo nazivate navijanjem, onda je to sramotno. Ne bavite se svojim poslom kako treba. Trebao sam pustiti utakmicu u Rijeci – šokirao je sve trener Cibone.

(Izvor: youtube / Index.hr Portal)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter