0
Domaći fudbal

TOMIĆ ZADOVOLJAN SEZONOM: Više nije moglo…

Objavljeno: 21.05.16 u 23:07

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa ostvarila sve postavljene ciljeve, ali da ove sezone nije mogla da ostvari više od osvajanja drugog mesta u prvenstvu i Kupa Srbije.

– Čestitam igračima na svemu što su postigli. Ostvarili su ciljeve koji su pred njih bili postavljeni, a to je osvajanje Kupa i drugo mesto, što naravno nije zadovoljavajuće za Partizan. Ali, s obzirom na bodovnu razliku koja je bila na kraju jesenjeg dela, više od ovoga se nije moglo. Naravno u nekim utakmicama smo mogli bolje, mogli smo da osvojimo koji bod više, ali s obzirom da je promenjen skoro ceo igrački kadar i da ima mnogo mladih igrača, moj utisak je da se od ovoga nije moglo više – rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Vojvodinu sa 3:2 u poslednjem kolu Super lige Srbije i završili sezonu na drugom mestu na tabeli. Vojvodina je takmičenje završila na četvrtom mestu i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

– U ovoj utakmici nismo imali nikakvo moranje, jer nije moglo da nam donese nešto što već nismo imali, ali dres i grb koji nosimo nas stalno obavezuju da pružimo maksimum i da idemo na pobedu. U prvom poluvremenu smo odigrali jako dobro, mogla je da bude i ubedljivija razlika za nas, dok je Vojvodina u drugom delu bila bolja i opasnija. Mi smo izgubili ritam, što ne bi smelo da nam se dešava, ali sve je to posledica kraja sezone i velikog broja utakmica. Sve u svemu, zaslužena pobeda Partizana – rekao je Tomić.

On je dodao da će igrači otići na pauzu a da je okupljanje zakazano za 8. jun.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je najvažnije to što je njegova ekipa izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. Uoči poslednjeg kola nije se znalo ko će osim Partizana u kvalifkacije za Ligu Evropa, pošto su u igri bili i Čukarički i Radnički iz Niša. Čukarički je pobedio Radnik sa 2:1 i obezbedio kvalifikacije, a Radnički je izgubio od Crvene zvezde u Beogradu sa 0:2 i ostao je bez Evrope.

– Meni je bila bitna ova utakmica kao i ona preko puta da bismo izašli u Evropu. To mi je bilo važno jer kada sam došao u klub Vojvodina je bila 10. i obećao sam upravi da ćemo uspeti. Medjutim, nikada ne bih uspeo da nisam imao ovako sjajne igrače i sve zasluge idu njima – rekao je on.

Lalatović je čestitao Partizanu na osvojenom Kupu i drugom mestu i ocenio da su crno-beli tim rezultatima spasili sezonu.

Govoreći o današnjoj utakmici on je rekao da su obe ekipe igrale otvoreno i čestitao igračima na prikazanom.

– Ušli smo jako otvoreno, hteli smo da se nadigravamo, takav sam i sastav izveo. Želeli smo da pokušamo da pobedimo ali nismo u tome uspeli i mislim da smo sami krivi za to. Primili smo golove iz naših grešaka, ali bože moj, nama je danas najbitnije bilo da se plasiramo u Evropu – rekao je on.

Trener Vojvodine ocenio je da je nejgova ekipa odigrala sjajno u plej-ofu i dodao da je nedostajalo malo sreće da se Vojvodina danas sa Partizanom bori za drugo mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter