2
AdmiralBet ABA Liga

OBJAVLJENO: Evo koji će timovi igrati u Ligi šampiona, šta je sa Srbijom?

Objavljeno: 20.05.16 u 22:06

Nije još uvek zvanično, ali evo koji će klubovi sledeće sezone igati u FIBA Ligi šampiona, kao i šta se događa sa klubovima iz Srbije.

FIBA Evrope je po svemu sudeći dobila „rat“ protiv Evrokupa, naravno protiv Evrolige nije mogla ništa. Kako Novosti saznaju, poznati su svi učesnici nove Lige šampiona uz koju su stali Italijani, Turci i Grci. Kada je reč o Srbiji, ona neće imati predstavnika u Lgi šampiona, baš kao ni Crnogorci i Makedonci. Ipak, biće zemalja iz regiona.

Italijansku košarku predstavljaju Kremona, Avelino, Pistoja, Venecija, Vareze, Bolonja, Pezaro i Torino, Francusku Strazbur, Le Man, Nanter, Šalon, Monako, Gravelin, Ortez i Asvel, tursku Karšijaka, Banvit, Bešiktaš, Gazijantep, Ušak, Trabzon i Bujukčekmeče, a grčku Aris i PAOK.

FRANCUSKA IZABRALA SPARING PARTNERA: Parker i Lovernj stižu u Srbiju

Ostatak Lige šampiona popuniće: Cibona, Zagreb, Split (Hrvatska), Krka, Laško, Celje, Rogaška (Slovenija), Dnjipro, Himik, Budiveljnik (Ukrajina), VEF Riga, Ventspils, Jurmala, Lijepajas, Valmiera (Letonija), Ostende, Šarlroa, Antverpen, Mons (Belgija), Cmoki (Belorusija), Lukoil, Rilski Sportist (Bugarska), Nimburk (Češka), Kalev, Tartu Rok (Estonija), Talina Ulikol (Estonija), Kuvot, Tamperen, Kataja (Finska), Šopron, Fehervar, Solnok, Kormend (Mađarska), Makabi Haifa (Izrael), Rosa Radom, Anvil, Torun (Poljska), Steaua, Kluž, Targu Mureš, Oradea (Rumunija) i Sodertalje (Švedska).

PRVA VIOLINA: Kako je Teo razbio Himki i doveo Duška Ivanovića na ivicu nervnog sloma (VIDEO)

Pored Srbije, Crne Gore i Makedonije, u Ligi šampiona neće biti timova iz Španije, Litvanije i Rusije. Timovi koji su promenili odluke su Ređo Emilija iz Italije koja je prvobitno bila za FIBA, a sada se priklonila Evroligi, dok je suprotno učinio francuski Asvel koji je želeo u Evroligu, a na kraju se opredelio za Ligu šampiona.

0
0

2 Komentara

  1. Msm da bi bilo dobro da klubovi iz prve srpske lige idu u ligu sampiona, a ovi timovi iz aba lige u evro ligu i evro kup. Tako bi srpska kosarka bila na dobitku. Da ne pominjem timove iz prve srpske lige koji bi mozda dobili jos nekog sponzora.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter