0
Domaći fudbal

LEŠNJAK: Ako ovo prokockamo, ne zaslužujemo Evropu!

Objavljeno: 20.05.16 u 15:19

Šef struke Čukaričkog ističe da je za njegov tim sutrašnja utakmica protiv Radnika iz Surdulice ubedljivo najvažnija ove sezone.

Čukarički se nalazi u trci za trećim ili četvrtim mestom sa Vojvodinom koja sutra gostuje Partizanu, odnosno, Radničkim iz Niša koji u isto vreme gostuje Crvenoj zvezdi.

Na Banovo brdo stiže Radnik iz Surdulice i to će biti meč-lopta, takoreći ‘zicer’, za Čukarički da izbori još jedno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Sutrašnja utakmica je jako bitna, zapravo najbitnija u prvenstvu. Možda smo neke stvari mogli da rešimo ranije, ali zato je sport i zanimljiv. Mnogo neizvesnosti. Sve ekipe od Partizana, nas, Vojvodine i Radničkog mogu da posle sledećeg kola budu od drugog do petog mesta. Radniku svaka čast. Jako dobra ekipa, opasni iz brzih napada i kontranapada. Kod nas više nema šansi za propuštanje – izjavio je Milan Lešnjak.

– Napominjao sam i ranije, ali sad smo stvarno u situaciji kad igrači moraju da se dozovu pameti i da pruže svoj maksimum. Važno je i to što zavisimo od direktnih konkurenata od drugog do petog mesta. Ako se dogodi da Radnički dobije, da Vojvodina odigra nerešeno ili pobedi i da mi izgubimo, onda zaista i ne treba da idemo u Evropu. To je realno – smatra Lešnjak.

Trener Čukaričkog ističe da je obavio mnogo razgovora sa igračima i da niko u timu nije opušten.

– Suština je i draž da se do poslednjeg kola ništa ne zna, da je „zakuvano“. Videćemo. Na kraju kad se podvuče crta oni koji su zaslužili igraće Evropu. Nismo opušteni. Ja nisam bio opušten od kad sam preuzeo ekipu. Mislim da su igrači stvarno shvatili neke stvari. Dosta smo pričali. Dovoljno je da u kolektivu od 11 igrača, dvojica ili trojica budu opušteniji, da nisu skoncentrisani na igru i automatski imamo problem – objasnio je šef struke Čukaričkog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter