1
The Best Of

VREMEPLOV: Fudbal bez njega ne bi bio isti… (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.16 u 23:01

Fudbalski virtuoz Andrea Pirlo danas slavi svoj 37. rođendan, što je idealna prilika da se prisetimo njegovih magičnih momenata iz bogate karijere.

Kada je prošlog leta odlučio da napusti evropsko tle i preseli se ‘preko bare’ da bogatim Amerikancima pokaže šta je prava fudbalska magija, sa Andreom Pirlom ‘pozdravili’ smo se tekstom koji opisuje njega kao ličnost, ali i kao igrača.

UMETNIK KAKVOG FUDBAL VIŠE NIKAD NEĆE IMATI: Van terena ljubitelj vina, a na njemu dirigent i slikar (FOTO) (VIDEO)

Na današnji dan, njegov 37. rođendan, ne treba ništa više reći osim da se prisetimo tog oproštajnog teksta, ali i nekih od najlepših poteza kojima nam je popularni ‘fudbalski Mocart’ ulepšavao uživanje u najlepšoj sporednoj stvari na svetu.

Jer, što bi rekao najbolji prijatelj potpisnika ovih redova – za svoj rođendan maestro ne prima poklone, jer ih je delio tokom čitave karijere.

Dugo je bio ljubimac navijača Milana, a u njihova srca ušao je golovima poput onog protiv Parme:

(Izvor: youtube / ■ FOOTBALL ♥ A PASSION ■)

Ili protiv Reala u Madridu, kada je utišao ‘Santjago Bernabeu’, ali i komentatora:

(Izvor: youtube / MrPetros1000)

Zatim je ista ta srca ‘Milanista’ slomio prelaskom u redove Juventusa, koji su umeli da ga dočekaju na pravi način. Stvorila se prava konekcija, koja je rezultovala sa nekoliko fenomenalnih pogodaka, i to u poslednjim minutima.

Poput bombe u 93. minuta gradskog derbija protiv Torina:

(Izvor: youtube / Sports VEVO)

Ili bombe u crno-belom dresu ‘Stare dame’ protiv Đenove koja je gotovo direktno odlučila šampiona Italije te 2014. godine:

(Izvor: youtube / Moisés Alexandre)

Nije propuštao priliku ni u dresu nacionalnog tima da demonstrira svoju ubitačnu desnicu, navijači Meksika posebno je se sećaju:

(Izvor: youtube / freesportube)

A kad smo već kod reprezentacije Italije, neizostavna je ‘Panjenka’ u penal-seriji četvrtfinala protiv Engleza na Evropskom prvenstvu 2012. godine:

(youtube / Khaled Issy)

Zbog svega toga, ali i mnogo drugih čarolija na ‘zelenom tepihu’, večno ćemo biti zahvalni, ako ne najboljem, onda svakako jednom od najelegantnijih igrača u istoriji ove igre.

Srećan rođendan, Andrea, i hvala ti za sve!

(Izvor: youtube / BayernCompHD)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter