0
Ostali sportovi

FOTO: Predrag Vučković

ŠPANOVIĆEVA U ŠANGAJU: Nova pravila Dijamantske lige

Objavljeno: 14.05.16 u 10:57

Sezona mitinga Dijamantske lige otvorena je mitingom u Dohi prošle nedelje, ali kada je u pitanju disciplina skok udalj, sezona na otvorenom počinje mitingom u Šangaju u subotu 14.maja 2016.godine.

Svoje učešće potvrdila je i srpska atletičarka Ivana Španović. Španovićevoj će ovo biti prvo takmičenie posle osvajanje srebrne medalje na prvenstvu sveta u dvorani ranije ove godine.

Miting u Šangaju biće i premijera novih pravila takmičenja, kao i bodovnog sistema. Naime, konkretno kada je u pitanju skok udalj, atletičarke će imati pravo nastupa samo na tri serije, posle čega će takmičenje nastaviti najbolje četiri takmičarke. Organizatori su pored novih pravila takmičenja uveli i izmene u bodovnom sistemu koji sada izgleda:

1.mesto 10 bodova,
2.mesto  6 bodova,
3.mesto 4 boda,
4.mesto 3 boda,
5.mesto 2 boda,
6.mesto 1bod

Goran Obradović, trener najuspešnije srpske atletičarke izneo je svoje mišljenje povodom novih pravila koja ih očekuje u Šangaju:

– Smanjenje broja takmičara koji imaju pravo nastupa posle treće serije jednostavno ne ide u prilog razvoja sporta, to je vrlo radikalan potez, i lično sam protiv toga. Kada su u pitanju izmene u bodovnom sistemu, to smatram daleko pozitivnijom promenom jer se sportistima daje više mogućnosti i raste neizvesnost oko redosleda krajnjeg poretka. Na ovaj način više atletičarki će imati priliku da se nađe u trci za sveukupnog pobednika.

Trener Obradović istakao je da će njegova pulenka u Šangaju skakati iz kraćeg zaleta jer je ovo prvo takmičenje, ali da bez obzira na to očekuje velike daljine.

Skok udalj je na programu u subotu 14.maja u 18:22h po lokalnom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter