1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Partizan osvojio svoj 13. trofej! (VIDEO)

Objavljeno: 11.05.16 u 21:00

U finalu Kupa Srbije Partizan je u Gornjem Milanovcu savladao Javor 2:0 (1:0) i tako osvojio svoj 13. pehar.

„Parni valjak“ je spasao sezonu. Cilj koji je pred sebe ove zime postavio tada novi trener kluba Ivan Tomić je ispunjen. Partizan je osvajač Kupa Srbije i osvojio je prvi trofej. Zasluge za to nose iskusni štoper Marko Jovanović i mladi napadač Dušan Vlahović koji su postigli pobedonosne golove za crno-bele u 35. i 96. minutu, ali idemo redom…

Partizan je od samog početka meča stavio do znanja ko je favorit u ovom meču. U 7. minutu pokušao je Gogua, ali je lopta otišla pored gola. Samo minut kasnije šutirao je Mihajlović glavom, ali je lopta otišla pored gola. Javor je imao najbolju priliku u prvom poluvrmenu u 27. minutu kada je posle kornera Josović ostao sam u petercu, šutirao glavom, ali pored gola. Samo dva minuta kasnije nova šansa za Partizan, Mihajlović je izašao sam na Đogatovića, ali je golman Javora sjajno odbranio. Partizan je do vođstva stigao u 35. minutu kada je Mihajlović izveo korner, a Jovanović bio najviši u skoku i pogodio za 1:0. Tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Drugo poluvreme je počelo neverovatnom šansom za Javor. Sjajan pas iza odbrane Partizana iskoristio je Josović, izašao je sam na Šaranova, lobovao ga, ali je lopt završila na stativi. Posle toga usledio je deo nesportskog ponašanja navijača. Grobari su u dva navrata prekinuli utakmicu bakljadama, a i pomoćni sudija je pogođen. Glavni sudija Mažić je igrače poslao u tunele i posle nekoliko minuta ih vratio na teren.

(Izvor: YouTube/Planeta SportaTV)

Sledeću šansu videli smo tek u 74. minutu kada je Mihajlović izveo korner, Vlahović zahvatio loptu, ona stigla do Brašanca, a ovaj pogodio spoljni deo stative. Javor je u 80. minutu mogao do izjednačenja, ali je „nesrećni“ Josović po ko zna koji put bio neprecizan. Mažić je zbog silnih prekida utakmicu produžio čak devet minuta, a već u trećem minutu nadoknade šansu je imao mladi Vlahović, ali je njegov pokušaj izblokiran. Ipak, u 96. miunutu supertalentovani napadač je iskoristio sjajan centaršut Stevanovića i glavom sa savladao Đogatovića za konačnih 2:0 i trofej…

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – JAVOR 2:0 (1:0)

Strelac:
Jovanović 35, Vlahović 90+6

Stadion: Metalca u Gornjem Milanovcu. Sudija: Milorad Mažić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Šaranov – Vulićević, Jovanović, Gogua, Bogosavac – Everton, Brašanac – Golubović, Ilić, Mihajlović – Božinov (Vlahović).
JAVOR (4-1-4-1): Đogatović – Gajić (Vujović), Milović, Crnomarković, Miletić – Ađuru (Eliomar) – Docić, Đokić, Stojaković, Josović – Dražić.

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

  1. Pobeda nema sta, kao navijac Partizana mogu reci,da je trebao rezultat veci da bude, nego sto jeste. 2:0 kao bruka. Vlahovic se obradovao golu ko da je igrao protiv Zvezde,a ne Javora. Javor jeste dobra ekipa,al nije sad neki veliki uspeh dati gol klubu,gde su se trebali potruditi 5 da daju. Od svega vidjenog samo BRAVO PARTIZAN, plus uvesti nove zakonske mere za nerede i bakljade, Aktere nereda sankcionisati,treba nam lep fudbal a ne kojekakve nepotrebne predstave,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter