0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OKUPLJA SE OPASNA EKIPA: Bivši kapiteni Zvezde predvode nacionalni tim u fudbalu na pesku

Objavljeno: 10.05.16 u 19:41

‘Budi reprezentativac, zaigraj za Srbiju’, slogan je pod kojim je otvoren konkurs za stvaranje baze igrača reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku.

Fudbal na pesku je sport u nastajanju u Srbiji, pa se uporedo sa tim stvara i reprezentacija naše zemlje. Selektor našeg državnog tima je Dejan Knežević, dugogodišnji asistent selektora futsal reprezentacije Ace Kovačevića, trener koji je četiri puta bio futsal prvak Srbije i dva puta šampion Crne Gore.

U procesu kreiranja reprezentacije Knežević će od starta moći da računa na nekoliko bivših istaknutih fudbalera među kojima su svakako najpoznatija imena nekadašnjih Zvezdinih kapitena Dejana Milovanovića i Nikole Mijailovića, ali i na kapitena futsal reprezentacije Srbije Marka Perića i rezervnog golmana naše futsal selekcije Nemanju Momčilovića.

U želji da se fudbal na pesku dodatno popularizuje i stekne što veći broj poklonika, posebno među mladima, odlučeno je da se od 20. maja održe selektivni treninzi na kojima će biti izabran konačan sastav prve reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku:

– Želja nam je da se što veći broj fudbalera, posebno onih mladih, oproba na pesku kako bismo kreirali što širu bazu igrača. Osnovno merilo u selekciji svakako neće biti njihove godine, već njihova veština fudbalske igre na pesku. Uveren sam da im motiva neće nedostajati, jer će imati priliku da budu članovi prve reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku – poručio je Knežević.

Selektivni treninzi biće održavani od 20. maja na terenima kluba Šark na Adi Ciganliji, a svi zainteresovani će prvo morati da popune formular koji se može preuzeti na ovom linku https://beachsoccer.rs/prijava/. Stručni štab reprezentacije Srbije na pesku će na osnovu ovih prijava pozivati na treninge potencijalne kandidate za dres reprezentacije.

– Nadam se da će nam se prijavljivati spremni i ambiciozni fudbaleri. Posebno pozivam igrače iz nižih fudbalskih liga i futsal ekipa, jer ovo za sve njih može biti velika šansa – poručio je Knežević.

Veliki zamajac razvoju fudbala na pesku kod nas svakako će dati izgradnja stadiona na Adi Ciganliji i organizacija turnira Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 kome će naš glavni grad biti domaćin od 24. do 26. juna. Upravo ovaj turnir biće prva i izuzetno jaka provera za selekciju Srbije s obzirom da će učestvovati neke od najboljih reprezentacija na svetu: Portugal, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Mađarska. Takođe, našu selekciju od 1. do 3. jula u Moskvi očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a početkom septembra i kvalifikacije za Svetsko prvemstvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter