33
Domaći fudbal

MUSLIN POKAZUJE DA SE NE ŠALI: Sastav koji ne priznaje kompromise

Objavljeno: 10.05.16 u 14:19

Selektor reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin, poslao je pozive igračima za predstojeće provere protiv Kipra, 25. maja u Užicu, Izraela, 31. maja u Novom Sadu, i Rusije, 5. juna u Monte Karlu. Na spisku se nalaze 28 igrača i 4 golmana.

– Pozvao sam ovako veliki broj igrača kako bih se sa svima njima upoznao, ali i kako bi svi oni mogli da se upoznaju sa mojom vizijom i principima po kojima će se ubuduće raditi i funkcionisati u reprezentaciji. Na ovaj način smo pokazali da su vrata reprezentacije svima otvorena,čak i onima koji trenutno iz objektivnih okolnosti nisu trenutno sa nama, a isključivo će od svih njih da zavisi ko će biti pozivan za naredne reprezentativne akcije, rekao je Slavoljub Muslin.

Okupljanje igrača biće u ponedeljak, 23. maja, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

– Od svih igrača se očekuje da svojim ponašanjem na terenu ali i van njega, kao i odnosom prema obavezama na svakom treningu, pokažu i dokažu da su oni najbolje što Srbija ima.

Predstojeće provere su poslednje pred septembarski start u kvalifikacijama za SP u Rusiji i meč sa Republikom Irskom, 5.septembra, u Beogradu.

– Slede nam veoma važne provere u kojima će se iskristalisati tim za start kvalifikacija i siguran sam da će za sve njih to biti veliki motiv. U predstojeće tri utakmice Srbija mora da pokaže da ima kvalitet da se nađe na SP u Rusiji i upravo na ovim mečevima moramo da krenemo da gradimo ambijent i zaslužimo podršku navijača koja nam je neophodna da bismo ostvarili cilj, zaključio je Slavoljub Muslin.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Golmani:

Vladimir Stojković Makabi Haifa 28.07.1983. 68

Predrag Rajković Makabi Tel Aviv 31.10.1995. 2

Damir Kahriman Crvena zvezda 19.11.1984. 8

Aleksandar Jovanović Radnički Niš 06.12.1992. Debitant

Odbrana:

Antonio Rukavina Viljareal 26.01.1984. 30

Milan Rodić Krila Sovjetov 02.04.1991. Debitant

Aleksandar Kolarov Mančester Siti 10.11.1985. 61

Filip Mlademović Keln 15.08.1991. 2

Slobodan Rajković Darmštad 98 03.02.1989. 16

Matija Nastasić Šalke 04 28.03.1993. 19

Nemanja Milunović Bate Borisov 31.05.1989. Debitant

Uroš Spajić Tuluz 13.02.1993. 4

Branislav Ivanović Čelsi 22.02.1984. 85

Nikola Maksimović Torino 25.11.1991. 9

Vezni:

Luka Milivojević Olimpijakos 07.04.1991. 13

Nemanja Gudelj Ajaks 16.11.1991. 11

Nemanja Matić Čelsi 01.08.1988. 28

Ljubomir Fejsa Benfika 14.08.1988. 22

Saša Zdjelar Olimpijakos 20.03.1995. Debitant

Marko Grujić Crvena zvezda 13.04.1996. Debitant

Sergej Milinković-Savić Lacio 27.02.1995. Debitant

Dušan Tadić Sautempton 20.11.1988. 35

Adem Ljajić Inter 29.09.1991. 19

Nemanja Maksimović Astana 26.01.1995. 1

Napadači:

Zoran Tošić CSKA Moskva 28.04.1987. 72

Lazar Marković Fenerbahče 02.03.1994. 21

Andrija Živković Partizan 11.07.1996. 3

Filip Kostić Štutgart 01.11.1992. 7

Nemanja Mihajlović Partizan 19.01.1996. Debitant

Aleksandar Mitrović Njukasl 16.09.1994. 19

Nikola Stojiljković Braga 17.08.1992. 2

Andrija Pavlović Čukarički 16.11.1993. Debitant

[/stextbox]

0
0

33 Komentara

  1. Zasto ne zovete Zarka Markovica stopera kairat almatija. Decko je fenomenalan. Koliko jos nasih talentovanih igraca ima da nisu dobili sansu da obuku dres svoje reprezentacije a neki koji odavno ne zasluzuju da ga nose i dalje su tu. Bruka!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. U napadu vredi samo Živković, Pavlović i Kostić, eventualno Lazar, ovo ostalo – hvala.
    Al nisam siguran da će ovo biti dovoljno..

    0
    0
    Odgovori
  3. Nemogu da verujem da ima pojedinaca koji osuđuju zvanje domaćih igrača…pa svi su prvo krenuli iz naše lige..osim onih rođenih u inosrtranstvu.još mi je čudnije što neki govore o pozivanju „staraca“u reprezentaciju.što znači da po njihovom nebi igrao ni jedan Ronaldo,Ibrahimović,Dzerard…da li treba da spomenemo koliko je Klose imao kada je postao najbolji strelac svetskih prvenstava…da je nama u Južnoj Africi bio samo jedan Rambo Petković da igra 45 min…iskustvo je potrebno u timu.želja kod tih igrača je možda i veća jer većina nemora više da se prodaje, dokazuje po „splavovima“oženjeni,ostvareni i jedino kroz reprezentaciju dokazuju da su klasa…Jedino vam Srpsko ništa nevalja,nije iz Zvezde,Partizana…svi bi da budu selektori i jedva dočekaju jednu grešku ili slabiju utakmicu da „opletu“po selektoru i igraču…pogledajte te “ starce“po reprezentacijama i sada i kroz istoriju kakvi su igrači..dali opletete i po vašoj deci kada izgube ili im nije dan i na uličnom fudbalu,basketu…Ne samo po drugima udaramo mi bi to bolje jedino smo mi sami sebi najbolji i najveći Srbi…pa zato smo tu i gde smo i to ne samo u fudbalu…podržimo ih i kada im ne ide i to će se vratiti jednom..ako večito pljujemo i vređamo setimo se da su to isto nečija Srpska deca kako bi bilo da su naša?kako je njihovim porodicama,a očekujete nešto od njih…Ako tako radimo i svojoj deci svaka čast..a našim fudbalerima i našim Srbima sva podrška i uspeh koji će doći kad se Srbi slože i ujedine.

    0
    0
    Odgovori
  4. Zelim svu srecu i puno ispeha Muslinu uradu sa reprezentacijom ali nisam odusevljen izborom igraca ja sam grobar al lazar markovic nezasluzuje da igra mislim da je mogao da izabere jos par igraca na primer Kataia,Skuletica,Ivanica…oni su samo neki koji mnogo vise zasluzuju dres od markovica,Luke Milunovica,Baneta Ivanovica,Kolarova…svi igraci koji prelaze trideset godina sem golmana ne treba da budu na spisku jer koji ce nam kurac starci su sada a kamo li za dve godine nama trebaju igraci koji ce i kvalifikacije i prvenstvo u rusiji i sledece evropsko da igraju a ne blic reprezentacija koja svaku utakmicu menja sastav kuca se gradi od temelja ne od krova

    0
    0
    Odgovori
  5. Muslin je mozda najbolje resenje..posto je svako selektor u ovoj zemlji da budem i ja malo. sansu mozda zasluzuju Katai, Nikola Trujic…

    0
    0
    Odgovori
  6. Njihov nastavak karijere pokazace koje neznalica.Lazovic neigra ,Petkovic prosecan igrac za domacu ligu kao i Plavsickoji sa svojom visinom ,tezinom snagom u Evropi nema sta da trazi.Srnic jedini moze nesto napraviti .

    0
    0
    Odgovori
  7. Sve po starom svaki selektor koji pozove igraca iz nase lige za mene je nula. Kakvi crni Mihajlovic i bakraci a o Zivkovicu necu ni da komentarisem decko ne igra fudbal sest meseci i on ga zove. Ima dobrog menadzera mali sto posto. Nikada se nista nece promeniti u nasem fudbalu dok igraju za reprezentaciju oni sto treba da se prodaju a ne najbolji. Samo u nasoj repki i nigde vise na zemaljskoj kugli.

    0
    0
    Odgovori
  8. A gdje je Katai??? Mogao ga je bar pozvati da im na treningu pokaze malo s loptom.Nije ni cudo sto stojimo u mjestu kad ljudi u fss ne vide dalje od nosa.

    0
    0
    Odgovori
  9. Tosic,fejsa,rukavina, i dalje karadzic pravi spisak. Sramota da jedan covek 20 godina sistematski unistava srpski fudbal zbog licnih interesa

    0
    0
    Odgovori
  10. Sta ce ti bre Mitrovic???Nadji neku ciglu i baci je isped protivnickog gola!Mozda se nekad odbije lopta od nje i udje u gol!Realno ima vise sansi cigla od onog bucunike.Cao

    0
    0
    Odgovori
  11. Nije mi jasno ko Gura Stojkovića kad zna I rizikuje prazne tribine I pogrdno uzvikivanje ,znači promenjen je samo selektor !!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  12. Evo ih u komentarima i fudbalski strucnjaci probudili se, zbog vas i jesmo ovde, svi ste vi selektori, niko vam ne valja

    0
    0
    Odgovori
  13. Sta je sa Sulejmanijem, gde je Katai, pa Brasanac, Ivanic, Rosic, Lazovic….kome se udvaraju selektori ko im sastavlja reprezentaciju? Zar Mihajlovic,Zivkovic i Grujic da nam donesu uspeh? Mozda neko od njih hoce ali ne svi. Pa oni su juce poceli da igraju seniorski fudbal. Videcemo da li ce Grujic da opravda milione u Liverpulu ako i vidi Liverpul, a Zivkovic koji ne postuje ni svoj klub koji sve gleda kroz novac kako moze da doprinese reprezentaciji ili mali Mihajlovic koji je super za nasu ligu ali treba jos da radi da bi se nosio sa svetskim odbrambenim igracima. Neka mi neko pokaze reprezentaciju koja je napravila uspeh sa klincima. Zivi bili pa videli.Mada se slazem da se treba zahvaliti pojedinim igracima koji su na zalasku ali ne pozivati igrce u najboljim godinama i ne oslanjati se na njih to ne shvatam. A

    0
    0
    Odgovori
  14. Petkovic. Plavsic Lazovic, Srnic u reprezentaciji stvarno smesno .Te igrace moze da predlozi samo fudbalska neznalica.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti si izgleda fudbalska neznalica.Slazem se za Petkovica da nema sta da trazi ali Plavsic je trenutno najbolji vezni u domacoj ligi,Srnic jako zahvalan igrac,brz,prodoran i odlican u pomaganju odbrani,svakako korisniji od Mihajlovica,koji je posle par solidnih utakmica pozvan u reprezentaciju.Za Lazovica ne znam ni da li igra u Italiji i ako nije standaran,nema sta da trazi u reprezentaciji ali kad je u formi,svi ostali bocni napadaci mu nisu ni do kolena,osim Tadica.

      0
      0
      Odgovori
  15. STA TREBA KATAI JOS DA URADI DA BI GA NEKO POZVAO U REPREZENTACIJU?OPET ISTO,IVANOVIC,KOLAROV,TOSIC,ZASTO VISE???ONI NE MOGU DA NOSE REPREZENTAVIJU,VISE PUTA DOKAZANO.STA JE SA SRNICEM,PLAVSICES,BOLJE DATI SANSU MLADIMA,PA NEKA SE I NE PLASIRAMO,NAPRAVITE KOSTUR ZA BUDUCA VREMENA.MOMCI KOJI CE DA GRIZU,A NE IGRACI KOJI SU PROSLI SVOJ ZENIT.MUSLIN,ISTI KLINAC KAO I SVI OSTALI.RADI DIKTAT MENADZERA.

    0
    0
    Odgovori
  16. Gde su Darko Lazovic, mali Srnic i Plavsic, dobro pa je bar Mihajlovica i Grujica pozvao.
    Tosic i Ivanovic su zavrsili svoje karijere odavno posebno za reprezentaciju.. Kolarov se jos i provlaci nekako. Gde je Subotic, nas trenutno najbolji stoper…(imao je problem sa proslim trenerom ali bi se sigurno vratio na poziv)… Pa i Petkovic iz Zvezde bi mogao u tim.. ocekuju nas jos jedno razocaranje u kvalifikacijama.

    0
    0
    Odgovori
    • Subotić je povredjen, pitanje je da li će se vraćati fudbalu uopšte, da ne pišem ovde,otkucajte na netu o čemu se radi i videćete koliko je ustvari opasna njegova povreda ruke 😉 Pozdrav! NAPRED SRBIJA!!!

      0
      0
      Odgovori
    • nikad ga nisam gotivio..znam kako je postao fudbaler (da ne ulazim u detalje, jer svako ko se razume u nas fudbal to zna) skidam mu kapu za to kako je proso. da je i dalje za reprezentaciju? definitivo nije. kad se pravi rez nek se pravi kako treba i sigurno ima igraca koji nisu losiji od njega a i mladji su. a ko sumnja u to sto sam napiso, nek pogleda samo utakmicu koju je odigro u Makedoniji…pa na dalje

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter