3
Evropske lige

FUDBALSKE JUDE: Najveće izdaje u istoriji (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 10.05.16 u 17:57

Danas je ozvaničeno da će Mats Humels naredne sezone igrati za Bajern. Prelazak igrača u rivalski klub nije ništa novo. Ipak, neki transferi su propisno uzdrmali javnost.

Majkl Oven

Iako nije direktno pojačao rivala, legendarni napadač i jedan od miljenika navijača Liverpula, Majkl Oven, tri sezone je nastupao za Mančester Junajted. Oven je u Liverpulu proveo čitavih 13 godina – od 1991. kao omladinac, do 2004, kada je prešao u Real iz Madrida. Nakon samo jedne sezone vratio se u Premijer ligu, u ekipu Njukasla, da bi 2009. učinio nezamislivo – pojačao je Mančester Junajted. Za tim sa Old Traforda nastupao je do 2012. godine, a karijeru je završio u Stouku.



Jan Rajt

Sjajni napadač je u redove Arsenala stigao iz Kristal Palasa, koji je u tom momentu bio dosta slab, dok je Arsenal bii u vrhu Premijer lige. Ali, izdajnikom ga nije učinilo to što je pojačao Arsenal, već nešto što je učinio nakon toga. Naime, na prvom meču između Arsenala i Kristal Palasa, Rajt je dao gol i – proslavio ga ljubeći grb Arsenala. Čovek koji je do tad bio miljenik navijača Palasa, postao je jedan od najomraženijih likova.

IZ TOPOVOG UGLA: Škotski bum i Partizanova nesreća

Luis Enrike

Iako nije ostavio preterano dubok trag u Realu iz Madrida, ako izuzmemo preko 150 mečeva, prelazak u Barselonu nakon isteka ugovora 1996. godine poprilično je uzdrmao „Kraljevski klub“, a navijači Enrikeu to nikada nisu oprostili.

HUMELS U BAJERNU: Kapiten Borusije se vratio u matični klub

Figo

Četiri godine kasnije, Real je uzvratio – i to kako! Luis Figo bio je jedan od najboljih igrača Barselone, kada je, 2000. godine, Real uplatio potrebnu sumu na Barselonin račun, Kataloncima vezao ruke, a Figa doveo kao igrača čijim dolaskom je započela era „Galaktikosa“. A kako su navijači reagovali? Kad je Real gostovao Barseloni, Figo je pogođen svinjskom glavom.

(Youtube/John Kellys)

KRAJ JEDNE ERE: Klose napušta Lacio

Ronaldo

Dve godine nakon Figa, novi udarac – u Madrid stiže u tom trenutku najbolji napadač sveta, Ronaldo. Čudesni Brazilac nakon Barselone otišao je u Inter, iz kog je 2002. stigao u Madrid. Iako je u Barseloni pre toga proveo samo godinu dana, ipak je njegov dolazak izazvao mnogo pažnje, pogotovo zato što je za Real u tom trenutku nastupao i Figo. Ronaldo je u Madridu proveo pet godina, da bi potom usledila druga izdaja – prešao je u redove Milana. Iako je za Rosonere odigrao tek nešto više od 300 minuta, i to mu je bilo dovoljno da uđe u istoriju kao prvi fudbaler koji je postizao golove i za Inter i za Milan u gradskom derbiju. Drugi kom je to pošlo za nogom je sledeći na našoj listi.

(Youtube/Manuel M)


Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović je igrao za tri velikana u Italiji – Juventus, Inter i Milan. U Juventus je došao iz Ajaksa, potom je proveo tri sezone u Interu, da bi, nakon samo jedne u Barseloni, potpisao za ekipu Milana. Te godine je postao uz Ronalda drugi igrač koji je zatresao mrežu obe milanske ekipe u derbiju Milana.

(Youtube/Highlights of everything)

Sol Kembel

Kembel je u Totenhem došao kao 15-godišnjak, i za Sparse je igrao devet godina, pre nego što je 2001. prešao u Arsenal. O osećaju navijača Totenhema dovoljno govori to što su četiri navijača dobila zabranu 2009. godine na odlaske na gostovanja u Engleskoj i Velsu jer su pevali pesme homofobne sadržine upućene Solu Kembelu.

(Youtube/Tom Atkinson)

KADA BROD TONE PRVO PALE MIŠEVI: Navijači Borusije nisu štedeli Humelsa (FOTO) (VIDEO)

0
0

3 Komentara

  1. Ja bih na listu dodao golmana Musu Stojkovica I snimak na kojem govori kako nikad ne bi igrao za partizan… Sportski pozdrav!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter