0
Domaći fudbal

MIROSAVLJEVIĆ: Tradicija postoji da bi se rušila

Objavljeno: 06.05.16 u 16:11

Pretposlednju utakmicu na svom stadonu Čukarički će odigrati sutra u 35. kolu protiv Radničkog iz Niša.

Poslednji put Čukarički je bio bolji od Radničkog u avgustu 2006. godine u Prvoj ligi. Od tada su odigrali devet utakmica u kojima je ekipa iz Niša ostvarila pet pobeda od kojih je jedna bila na Banovom brdu početkom ove sezone (6. kolo, 0:1).

Na konferenciji za medije povodom ovog susreta govorili su šef stručnog štaba Čukaričkog Milan Lešnjak i igrač Nenad Mirosavljević.

– Za nas jako težak susret. Nezgodan protivnik, ajde da kažem da nam tradicionalno ne leži. Dugo nismo pobedili Radnički. Ali tradicija postoji da bi se rušila. Posle serije od sedam pobeda poraženi smo neočekivano u prethodnom susretu kod kuće, tako da imamo obavezu da ispravimo tu grešku. Očekujem dobar meč. Mi bismo pozitivnim rezultatom matematički obezbedili kvalifikacije za Ligu Evrope što je bio primarni cilj kluba na početku sezonu. Nadam se da ćemo to sutra ostvariti. Bilo bi lepo da ostanemo na ovoj poziciji. Posle Radničkog imamo još dve utakmice da pokušamo da to učinimo. Sutra je meč lopta za plasman u Evropu. Izuzetno cenimo ekipu Radničkog. Dobar tim i oni vide svoju šansu u borbi za četvrto mesto. Neće doći ovde sa belom zastavom – istakao je Mirosavljević.

– Svesni smo važnosti utakmice za naš tim i klub. Dobar rezultat bi značio za nas siguran korak ka Evropi, iako, kako je Šone rekao, tradicija nije na našoj strani. I naravno da ćemo kroz preostale utakmice težiti ka tome da ostanemo na drugoj poziciji. Radnički ima disciplinovan tim, ekipa koja igra na rezultat, takmičarska predvođena trenerom Rastavcem koji jako dobro radi svoj posao. Znamo da će biti motivisani. Poznavajući Rastavca kao trenera, dokle god bude imao šansi da izbori plasman u Evropu, neće se predavati što je logično i sportski. Nadam se da nas očekuje dobra utakmica. Što se tiče naše ekipe, desetkovani smo kartonima, ali naravno, opet imamo igrače koji vredno rade, željni su dokazivanja. U krajnjoj liniji da vidimo na kraju sezone na koga ćemo računati od naredne sezone – izjavio je Lešnjak.

Čukarički je drugi na tabeli Superlige sa dva boda više od Partizana. Igra sutra protiv Radničkog na svom stadionu, sledeći meč je protiv Voždovca u gostima, a zatim na Banovo brdo dolazi Radnik iz Surdulice.

– Sve je u našim rukama kad je reč o plasmanu. Jako je važno da se spremamo iz utakmice u utakmicu. Realno govoreći protivnici koji nam dolaze su lakši od onih koje smo prošli, ali ako nismo spremni sto odsto, fokusirani i skoncentrisani na svaki meč i svaku sitnicu, onda od svakog može da se izgubi. Potrudićemo se da budemo na kraju drugi – rekao je Lešnjak.

– Lakih protivnika nema. Svaka je utakmica teška, pogotovu što se radi o plej ofu u kojem su kvalitetne ekipe. Opet imamo od tri utakmice, dve su na našem terenu, gostujemo u komšiluku. Kao što je šef rekao, sve je do nas. Ukoliko budemo imali pristup kao što smo imali na prethodnih sedam, osam mečeva, mislim da ćemo se pitati za ishod sutrašnjeg susreta. Rekao bih da imamo realne šanse da zadržimo drugo mesto – smatra Mirosavljević.

Pre poraza od Vojvodine, Čukarički je imao zaista sjajan niz.

– Nije bilo opuštanja u prošlom meču, zapravo ako jeste, bilo je to sigurno nesvesno. Kao igrači, sigurno da bismo želeli da pobedimo u svakom meču i da to traje zauvek. Isto tako realnost je da mora da dođe i do nekog nesvesnog opuštanja, kao što je bilo protiv Vojvodine. Pobedili smo Zvezdu i Partizan na njihovom terenu… Vojvodina je bolje odigrala, više je htela pobedu, imala je veći imperativ, jer smo mi veliki deo posla završili što se tiče Evrope uoči tog meča. Ali u svakom slučaju, utakmica protiv Vojvodine je zaboravljena, okrenuti smo ka Radničkom i pokušaćemo da ne ponovimo iste greške – jasan je bio najiskusniji prvotimac Čukaričkog.

– Ne bih rekao je da je bilo opuštanja. Momci su u tom trenutku pružili svoj maksimum. Ne mogu ni jednom od njih da zamerim da nisu hteli, jednostavno nisu mogli. Prethodne utakmice koje smo dobili su sa naša dva najveća kluba. Odigrati u četiri dana ta dva meča, posle toga je baš teško vratiti momke psihički i fizički. Prevashodno mislim da smo imali veći problem fizički. U analizi meča vidimo da je Vojvodina zasluženo dobila i da je delovala svežije. Tako da smo u kratkom vremenskom periodu imali tri teške utakmice koje sa druge strane mogu nama da koriste, jer na taj način dižemo igrače i tim. Zato je i prednost plej ofa. Igrači i klubovi idu napred iz ciklusa u ciklus. Kad ti ciklusi prođu, u takvom opterećenju, mislim da će igračima, nama i ostalim ekipama biti lakše, zato što ćemo podići nivo kvaliteta naše lige, samim tim i igrača ovde – konstatovao je Lešnjak.

Utakmica počinje sutra u 19 časova. Ulaznice za zapadnu tribinu su 300 dinara, ulaz na istok je besplatan. Glavni arbitar meča je Milorad Mažić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter