5
Evroliga

BEZ DOGOVORA: Ostaju sankcije Srbiji, FIBA odbila predlog Evrolige

Objavljeno: 03.05.16 u 20:06

FIBA Evropa odbila je sve predloge Evrolige za prevazilaženje problema u evropskoj košarci na današnjem sastanku u Minhenu, dogovor nije postignut, pa i dalje ostaju na snazi sankcije klubovima i Savezima, saopštila je Evroliga.

Kako se navodi, FIBA nije prihvatila definisanje dogovora o saradnji, u kojem obostrano poverenje ima centralnu ulogu u njegovom sprovođenju, kao ni ukidanje sankcija klubovima i nacionalnim timovima zbog učešća u Evroligi i Evrokupu.

POJAČANJE: Mega je večeras izgubila finale, ali je dovela miljenika Grobara za Superligu (FOTO)

Takođe, odbijena je integracija FIBA i Evrolige kroz novu upravljačku organizaciju i strukturu takmičenja, kao i uključenje FIBA u organizaciju Evrolige. Po tom predlogu Evroliga bi i dalje bila zadužena za vođenje Evrolige i Evrokupa, dok bi FIBA bila zadužena za ostala takmičenja, kao i do sada.

0
0

5 Komentara

  1. Ne razumem što naši klubovi jednostavno ne prihvate FIBU, Evroliga je promenila sistem takmičenja i ubuduće će ići samo jedan tim iz ABA lige (koja će postojati u nekom novom formatu) nevažno iz koje zemlje je… Evroligaški novi sistem je jako surov i po njemu će igrati konstantno timovi koji imaju velike novce, dok će timovi kao što su recimo Partizan, Zvezda, Cedevita, Budućnost sa dosta manjim budžetima biti uvek u nekoj frci oko egzistencije u Evroligi, mislim nije ni Evrokup loš, ali nije u redu da igraju Evroligu recimo neki francuski ili nemački tim koji po kvalitetu nisu kao Zvezda i Partizan, ali imaju više para, drugo ovo neće prestati jer FIBA ima veliku moć, ne znam čemu neprihvatanje situacije. Mislim da bi FIBA napravila ravnopravniju ligu, nego što je danas Evroliga, ali očigledno ima kod nas onih koji su se skoro dohvatili Evrolige pa je ne puštaju nikako.

    0
    0
    Odgovori
  2. interesantno , od svih medija … samo „hotsport“ ima hrabrosti da nam prenese deo istine oko sukoba FIBE i EVROLIGE. a ta ISTINA … stalno odudara od coviceve MANIPULACIJE, LAZI i PREVARE … koju nam svakodnevno prenose mediji … sta to FIBA radi … zasto to radi … koga i zasto kaznjava – preti … covic kao : covek koji o svemu u srpskoj kosarci odlucuje u poslednje 4 godine, po zastitom predsednika sdcz u senci … najveci je krivac za sva zbivanja na relaciji FIBA – KSS – SRPSKI KLUBOVI ( to jest coviceva kkcz ) u predstavljanju interese klubova pre svih kk partizan. u svemu tome zloupotrebljava iza njih se krije ( vucic je rekao a sto i NE, naredio…) jer su mu plan i program javno odobrili , licno vucic; POLITICARI-NAVODNO SPORTSKI RADNICI, drzava Srbiju, grad beograd i ime kosarkaske INSTITUCIJE kk partizan ( za postignute rezultate na regionalnoj i evropskoj sceni … kao broj igraca koje je dao u NBA-ligi u proteklih 25 godina … ) . provlaceci sebe-svoje ime u svim tim zaslugama … i koga u tome sve podrzava … ILI … bolje receno ko iza covica stoji … kakvu ON podrsku ima za sve ovo sto srpskoj kosarci radi … vujosevic nam sve ovo najavi … bodiroga ukaza … GDE SU OSTALI : divac, djordjevic, paspalj, danilovic… milojevic, tomasevic… pekovic …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter