0
Fudbal

KADETI U POHODU NA EVROPU: Stolica saopštio spisak

Objavljeno: 02.05.16 u 16:36

Kadetska reprezentacija Srbije (U-17) okončala je mini pripreme za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu (05.-21.maj) i večeras odlazi za Baku, a selektor Ilija Stolica odredio je konačan spisak igrača (16 plus dva golmana) koji će braniti boje Srbije na šampionatu.

Na putu do Azerbejdžana naši kadeti su najpre bili uspešni na kvalifikacionom turniru u Luksemburgu, gde smo savladali domaćina (6:1), a onda uz dva remija sa Litvanijom (0:0) i Austrijom (1:1), izborili vizu za elitnu rundu kvalifikacija u Poljskoj. U prvom meču bili smo bolji od Republike Irske (2:0), onda savladali i Poljsku(2:1), da bi na kraju uz trijumf protiv Crne Gore (2:0), potvrdili dominaciju i uz Portugaliju bili jedina selekcija sa maksimalanim brojem osvojenih bodova u grupi.

Reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, nalazi se u Grupi D sa Italijom (6. maj), Španijom (9. maj) i Holandijom (12. maj). Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu biće do sada najače u uzrastu do 17 godina, jer okuplja 16 najboljih selekcija. Po dve selekcije iz svake od četiri grupe izboriće plasman u nokaut fazu.

DUŠAN TADIĆ: Želim nazad u reprezentaciju Srbije!

– Želimo da budemo u odabranom društvu,a to znači da moramo biti na visini zadatka i sebe da predstavimo u najboljem svetlu. Prvi meč protiv Italije je jako važan, dobro smo ih snimili. Tipična njihova škola, imaju brz napad, nemaju mnogo veliki posed lopte, ali imaju izuzetan individualni kvalitet, ističe selektor Ilija Stolica.

Grupa u kojoj se nalazimo je definitivno najjača na šampionatu?

– Španija je u poslednjih nekoliko godina bila dva puta prvak Evrope u ovom uzrastu, Holanđani takođe. Bez obzira, mislim da mi imamo kvalitet da odtvarimo dobar rezultat, a odlučivaće nijanse.Zbog toga želim da skinem pritisak sa momaka, hoću da uživaju u svakom minutu na ovom šampionatu, rekao je Ilija Stolica.

DUŠAN TADIĆ: Želim nazad u reprezentaciju Srbije!

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Učesnici Evropskog prvenstva : golmani Aleksandar Popović (Partizan) i Miloš Čupić (OFK Beograd)

odbrana Julijan Popović (Bajer Leverkuzen), Marko Ilić (OFK Beograd), Mladen Devetak (Vojvodina), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Aleksa Terzić (Crvena zvezda)

srednji red Miloš Nikolić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (OFK Beograd), Njegoš Petrović (Rad), Igor Maksimović (Partizan), Armin Đerlek (OFK Beograd)

napad Stefan Ilić (OFKBeograd), Luka Ilić (Crvena zvezda), Đorđe Jovanović (Partizan), Dejan Joveljić (Crvena zvezda) i Lazar Nikolić (OFK Beograd).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter