0
Evropske lige

FOTO: Twitter, Bayern & Germany

BUNDESLIGA: Menhengladbah odložio Bajernovo slavlje, ‘petarda’ u Dortmundu (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.16 u 17:35

U prvih šest utakmica nemačke Bundeslige videli smo 18 postignutih pogodaka, ali još uvek nemamo novog, ili starog, šampiona.

U Minhenu je trostruki šampion Bajern dočekao Borusiju iz Menhengladbaha u meču koji je trebao da predstavlja proslavu šampionske titule na ‘Alijanc areni’, a ujedno ekipa dobije novi pozitivan impuls pred revanš polufinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, ali je umesto toga sve to ponovo odloženo za još sedam dana.

Iako je Bajern odlično otvorio utakmicu i već posle pet minuta igre Tomas Miler golom doveo svoj tim u vođstvo, u nastavku meča tim Pepa Gvardiole nije pokazao previše.

Naprotiv, domaći su igrali bez prave ideje ili, bolje je reći, želje da krenu ka protivničkom golu, pa je 20 minuta pre kraja stigla kazna za takav pristup. Han je pobegao iza leđa Benatije i izuzetno preciznim udarcem uz desnu stativu je savladao Manuela Nojera za konačnih 1:1.

Razlika između Bajerna i Borusije iz Dortmunda je dva kola pre kraja pet bodova, pošto je ekipa Tomasa Tuhela na svom Signal Iduna parku deklasirala Volfsburg sa čak 5:1.

Goleadu su započeli Kagava u sedmom i Ramos u devetom minutu, a u drugom poluvremenu nastavili su je Rojs u 59. i Obamejang sa dva gola u 78. i 79. minutu, svega 10 minuta po svom ulasku na teren.

Počasni pogodak za goste postigao je Širle u 86. minutu, a pored ove ‘petarde’ utakmicu je obeležio i žestok doček za Matsa Humelsa od strane navijača Borusije, koji su svom kapitenu jasno poručili da mu je bolje da što pre ode iz kluba.

Podsećamo, Humels je pristao da na leto pređe u redove minhenskog Bajerna.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Bundesliga, 32. kolo:

Petak, 29. april:

Augzburg – Keln 0:0

Subota, 30. april:

Bajern Minhen – Borusija M’gladbah 1:1 (1:0)
(Miler 6 – Han 72)

Dortmund – Volfzburg 5:1 (2:0)
(Kagava 7, Ramos 9, Rojs 59, Obamejan 77, 78 – Širle 86)

Hanover – Šalke 1:3 (1:2)
(Sobih 21 – Čupo-Moting 11, Huntelar 45, Šof 80)

Hofenhajm – Ingolštat 2:1 (1:0)
(Ut 37, Amri 84 – Leks 17)

Majnc – Hamburger 0:0

Darmštat – Ajntraht 1:2 (1:0)
(Vrančić 12 – Hasebe 56, Ajgner 83)

18.30 Leverkuzen – Herta

Ponedeljak, 1. maj:

20.15: Verder – Štutgart

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter