8
Košarka

FOTO: STARSPORT

OČEVE REČI PRESUDILE: Kako je Nikola Peković naučio sve o ‘neuništivosti Partizana’…

Objavljeno: 29.04.16 u 10:19

Sada je predsednik, a mnogo pre toga kada je postao igrač Partizana, očeva lekcija o večnosti crno-belih urezala se u pamćenje košarkaša Minesote.

U intervjuu dnevnom listu ‘Sport’ Nikola Peković je govorio o situaciji u Partizanu, ali i nekim drugim stvarima. Smatra da je Partizan trenutno u mnogo boljoj poziciji nego što je to bio slučaj pre nekoliko meseci.

– Imamo jako dobru dinamiku plaćanja prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, to je najvažnije, da se vrati kult izmirivanja obaveza. Posle niza poraza i turbulencija, naši navijači su uvideli dobar rad i umeju to da cene. Biće još bolno i potrajaće, važno je da smo počeli da ličimo na ekipu kakvom nas pamte različite generacije. Suludo je misliti da će Partizan biti prvi. Jeste, desio se mali pad, ali sve ćemo uraditi da se klub vrati na puteve stare slave, trofeja – izjavio je Peković.

LEGENDARNI CENTAR SLOBODAN: Krle dobio otkaz, hoće li ga Grobari pozvati ‘kući’?

On je ispričao zanimljiv savet oca kada je iz Atlasa prvi put došao u Humsku.

– Partizan će uvek biti Partizan. Kada sam odlazio iz tadašnjeg Atlasa, otac mi je pomogao da nemam dilemu rekavši da Partizan nikada neće moći da propadne, nestane, da je to nemoguće. Da bude jasno, jeste se uzburkalo u klubu, ali ništa nije nerešivo – ispričao je Pekmen.

PONOVO ‘POPLAVEO’: Obradović besneo na igrače zbog Bogdanovića i Antića (VIDEO)

Predsednik Partizana osvrnuo se i na aktuelnu situaciju oko, svoma dobro poznatog, sukoba između Evrolige i FIBA.

– Većina je iznenađena dokle je sve doguralo. Da se igra Evrobasket bez 14 jakih selekcija, ne verujem. Mi ćemo igrati Evrokup, jedino tako možemo da računamo na jače sponzore. O posledicama može da se razgovara kada se bude znalo šta će FIBA da uradi – poručio je prvi čovek crno-belih.

0
0

8 Komentara

  1. Veliki vozd prenosi svoju ljubav na Limoz. Ako ga ne zaustave na vreme ljubav ce otici u drugu ligu kao nekad Partizan sedamdesetih…. Ali sta da se radi, mozda kikiriki nije kvalitetan, mozda je gepek mnogo veliki, mozda Misa Tumbas ne dominira na treninzima… Ali bice to, bice…. ugasice se JSD kao sto se ugasila i JUGA, hahaha

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter