0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILAN LEŠNJAK: Pobedili su Partizan, pobedili su Zvezdu, sad mogu na odmor!

Objavljeno: 28.04.16 u 17:05

Atmosfera u Čukaričkom je dan posle pobede protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ prosto govoreći relaksirajuća, opuštajuća i opravdano prijatna.

Ne samo zbog tri boda koja su osvojena sinoć u duelu sa moćnom Zvezdom koja ove sezone dominira u srpskom fudbalu, već zbog toga da je niz od sedam uzastopnih trijumfa doprineo da se ekipa Milana Lešnjaka nalazi pred vratima još jednog plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, treću sezonu u nizu.

– To je bio jedan od naših glavnih ciljeva pred početak šampionata. I da, činjenica je da smo tu vrlo blizu, ali nije sve gotovo. Ima još da se igra, četiri meča su pred nama. Prvi je protiv Vojvodine idućeg utorka na našem stadionu. A da je lepo, jeste. Imamo zbog čega da budemo zadovoljni. Učinili smo dosta toga pozitivnog u poslednjih nekoliko nedelja. Ali su to opet stvari koje su iza nas. Napravili smo mali svet unutar ekipe, stručnog štaba i svih u klubu. Obezbedili smo mir. Pred nama je analiza susreta protiv Zvezde u kojem smo iz kontre mogli da postignemo još neki gol, ali je moglo i da bude nerešeno na kraju. Ispostavilo se da je dobro što smo oba meča protiv „večitih“ odigrali na njihovom terenu. Kao značajnu prednost za nas u plej ofu vidim činjenicu da ipak nigde ne putujemo i da smo sve vreme u Beogradu – kazao je Lešnjak.

Kompletna ekipa zaslužuje pohvale na čelu sa Andrijom Pavlovićem?

– Momci su odigrali karakterno i disciplinovano, ali ne i besprekorno. Bilo je grešaka na kojima ćemo raditi narednih dana. Andrija? On zaslužuje ozbiljan evropski klub koji bi od takvog igrača sigurno imao koristi. Kako igra, koliko se daje za tim, to ima ogrmonu vrednost. Posle današnjeg treninga momci su dobili tri dana slobodno. Da se odmore, predahnu i da praznike provedu sa porodicima i najmilijma. Zaslužili su – rekao je Lešnjak.

BOŽOVIĆ: Promašili smo puno, primali jeftine golove LEŠNJAK: Važna pobeda, Zvezdi titula

Zbog trenutne situacije veliko zadovoljstvo ne krije ni sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

– Veliki je uspeh pobediti Partizan i Zvezdu u samo četiri dana i to na njihovom stadionu. Ne mogu da se setim da je to nekom pošlo za rukom u bliskoj prošlosti. Blizu smo plasmana u Evropu i to je bio naš osnovni cilj. Zadovoljni smo zbog rezultata, ali i afirmacije igrača iz omladinske škole kao što je to slučaj sa Mašovićem. Siguran sam da će ih biti još. Imamo sedam pobeda u nizu za koje su zaslužni igrači i stručni štab na čelu sa Milanom Lešnjakom. I svaka im čast na tome. Radi se i na pojačanjima. Hoćemo da doguramo što dalje u Evropi, pod preduslovom da se plasiramo naravno, ali posle svega ovog, stvarno bi bilo veliko čudo da se tako nešto ne dogodi. Ima intersovanja za mnoge igrače, nije to samo Pavlović. Sigurno je da će pojedini igrači u narednom periodu promeniti sredinu – istakao je Matijašević.

DA LI NAJAVLJUJE DOLAZAK U ZVEZDU: Najbolji strelac ‘brđana’ pecnuo Partizan

Za sada je planirano da se utakmica 34. kola između Čukaričkog i Vojvodine odigra u utorak 3. maja od 17 časova i 30 minuta uz direktan prenos na Prvom programu RTV Vojvodine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter