0
Evropske lige

FOTO: Twitter, twitter.com/ESPNFC

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Humels raskida ugovor sa ‘milionerima’

Objavljeno: 28.04.16 u 18:30

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Mats Humels tražio je raskid ugovora, kako bi na kraju sezone mogao da predje u Bajern iz Minhena, saopštio je danas njegov klub.

Humels je jedan od najboljih fudbalera kluba iz Dortmunda, koji se u završnici prvenstva bori sa Bajernom za šampionsku titulu.

Borusija je u saopštenju na svom sajtu potvrdila da je Humels tražio raskid ugovora, kao i da šampion Nemačke Bajern nije posalo ponudu za 27-godišnjeg beka.

Ako Humels predje u redove velikog rivala, postaće treći fudbaler Borusije Dormund koji je u poslednjih nekoliko sezona prešao u Bajern, posle Roberta Levandovskog i Marija Gecea.

Humels je počeo karijeru u Bajernu, gde je ugavnom igrao za drugi tim. U sezoni 2008-2009 je prešao na pozajmicu u Borusiju, a godinu dana kasnije potpisao je ugovor sa klubom iz Dortmunda.

On je odigrao 297 utakmica za Borusiju i postigao 25 golova. Osvojio je dve šampionske titule sa Borusijom, Kup, dva Superkupa i igrao je u finalu Lige šampiona u sezoni 2013-2014.

Za reprezentaciju Nemačke do sada je odigrao 46 utakmica i postigao četiri gola, a 2014. godine osvojio je Svetsko prvenstvo u Brazilu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter