1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD, FINALE: Simonović i Gudurić slomili borbenu Megu za vođstvo Zvezde (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.16 u 20:48

Branilac titule Crvena zvezda povela je u finalnoj seriji ABA j.t.d. lige protiv Mege pobedom u prvom susretu rezultatom 95:88 (27:25, 21:20, 20:25, 27:18).

Ekipa Mega Leksa ušla je veoma oslabljena u ovaj meč, bez pet igrača koji su predstavljali gro tima koji ih je doveo do osvajanja Kupa Radivoja Koraća. Zvezda je to uspela da iskoristi, ali vrlo teško, reklo bi se, pošto je odluka o pobedniku došla tek u poslednjoj deonici.

Do tada je u većem delu meča viđen egal meč u kom odbrane nisu imale previše odgovora na odlične napade dva srpska tima u finalu regionalne lige.

Posle prvih 10 minuta Zvezda je imala dva poena viška, a posle dve četvrtine razlika je bila svega tri poena.

(Izvor: youtube / WM Media)

Treća četvrtina čak je nagovestila da bi oslabljena Mega mogla do iznenađenja u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, kada su Nikola Ivanović i Danilo Nikolić povukli goste do preokreta i vođstva od dva poena razlike pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Međutim, kao i u nekoliko prethodnih utakmica ova dva tima, tada je Mega pala, a Zvezda pojačala ritam i došla do ključne prednosti. To je učinila na krilima Marka Simonovića koji je sredinom poslednje deonice pogodio tri trojke zaredom i odveo crveno-bele na 11 poena prednosti.

Tim Dejana Milojevića nije se predavao ni tada, već je Nikola Ivanović preuzeo stvari u svoje ruke i doveo Mitrovčane do četiri poena minusa. Ali, tada se pojavio Marko Gudurić i sa sedam vezanih poena definitivno slomio rivala.

Najefikasniji na ovom meču bio je Nikola Ivanović sa 25 poena, Đorđe Simeunović je imao 20, a Danilo Nikolić 18. U pobedničkom taboru, Kvinsi Miler i Maik Cirbes su ubacili po 17, a Marko Simonović je postigao 15 poena.

0
0

1 Komentara

  1. Krenuo je pohod ka titulama…ajde da pocistimo sa po 3:0 i u ABA i u nasoj ligi,sve te male klubove,koji izbore finale ili polufinale.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter